Z bluszczem masz kłopot, trzeba go ciąć albo wywalić, choć może trzeba zapytać sąsiadów czy im przeszkadza?
Tak, myślę że się przyzwyczaję do tego bloku
Tak, to są azalie japońskie, ziemia tak samo przygotowana
Ja mam Basiu wszędzie tylko po jednym krzewie One się pięknie rozrastają.
Tak Catawbiense na ostatnim, kolor rzeczywisty jaśniejszy, tu jest cień i podbija niebieskością
Ten czerwony to Sammetglut, Nowa Zembla jest taka buraczkowa bardziej a ten to bordo
Znam większość nazw, o które Ci chodzi? o te białą i różową? To Kermesina Rose i Kermesina Alba.
Półokrągła jest dobrym pomysłem, 10 szt do dużo, zrób duży promień, ale na prostej też będzie pięknie Nie bój się Krysiu, przesadzaj
No tak, jak mają taką ziemię to się rozrastają. Dotychczas to ja miałam zupełnie inne doświadczenia z azaliami ale i pojęcia nie miałam jak je sadzić. Może teraz będzie lepiej.
O ile dobrze widzę to te azalie rosną w cieniu? Nawozisz je tak jak rh?
Mirko a jaki nawóz stosujesz do rh i azalii? Pamiętam, że dwa razy nawozisz ale umknęło mi jakim nawozem.
Nawożę je tak samo jak Rh, nie za dużo, kupuję dedykowany do rododendronów, wiosną marzec-kwiecień raz i w czerwcu drugi raz.
Nie są całkowicie w cieniu, mają słońce rano
Mirko miałam na myśli azalie wielkokwiatowem, bo póki co na razie tylko te bedą. Mówisz,ze dobry pomysł! to dzisiaj zabieram się za dosadzanie, japońskie później dosadzę. Rabata w kształcie tortu, więc taki trójkąt ok.50 stopni, przód zaokrąglony, posadzone w rzędach na mijankę.?
Wielkokwiatowe znam,
musiałabyś naszkicować tę rabatę, bo ja miałam w głowie że to będzie zaokrąglona ale wklęsła a nie wypukła. Każda z nas co innego pewno myśli Ale to nie znaczy że będzie źle.
Może naszkicuj i zrób zdjęcie tego szkicu, wtedy będziemy wiedziały o czym mówimy