Anda
10:26, 16 lut 2022

Myślę, że dęby Green Pillar to lepszy wybór do tego miejsca. Tulipanowiec Fastigiata będzie mimo to wielki, średnica 6m albo i więcej. System korzeniowy w kształcie serca, czyli część idzie powierzchniowo a część w głąb, silnie rozwinięty, podobnie jak u ambrowcow.
Do tych dębów pasowałby wg mnie wspaniale jarząb Dodong albo Fastigiata
Summer Song wg mnie nie nadaje się do półcienia, ale to też zależy od tego jaki to półcień. U mnie ma trzy rzuty kwiatów. Kwitnie obficie, ale nie tak obficie jak rabatówki, bardziej typowo dla róż parkowych. Rośnie bardziej w górę niż na boki, czyli nie jest rozłożysta
U mnie na kompletnej patelni jest bardzo zdrowa. Na czarną plamistość chorowała tylko raz, po posadzeniu. Po tym jak już się dobrze ukorzeniła jest całkowicie zdrowa.
Do tych dębów pasowałby wg mnie wspaniale jarząb Dodong albo Fastigiata

Summer Song wg mnie nie nadaje się do półcienia, ale to też zależy od tego jaki to półcień. U mnie ma trzy rzuty kwiatów. Kwitnie obficie, ale nie tak obficie jak rabatówki, bardziej typowo dla róż parkowych. Rośnie bardziej w górę niż na boki, czyli nie jest rozłożysta

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken