Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

Narsilia 14:40, 21 lut 2022

Ale pięknie u Ciebie ah te różaneczniki i azalie będę zaglądać bo nie można się napatrzeć
Alija 15:52, 21 lut 2022

mirkaka napisał(a)

Uwielbiam te Twoje rodkowe widoki, są takie piękne.
Napia 20:01, 21 lut 2022

Ogród wiosną musi wyglądać bajecznie Piękne rodki, azalie i kompozycje z nich zrobione. Czekam, aż moje tak urosną
basia3012 23:49, 21 lut 2022

Też napatrzeć się nie mogę. Piękne są wszystkie, i azalie i rh. Wracam do tych fotek i wracam. I dopytuję się i dopytuję.
No to jeszcze ostatnie pytanie.
Te azalie na zdjęciu to z tyłu wyższe są i ku przodowi coraz niższe. To tak same ku słonku się skłaniają? Czy inna przyczyna takiego układu jest?
Oj w maju, czerwcu będę codziennie gościła u Ciebie Mirko.
Zima była łagodna to może i festiwal barw rh u Ciebie też będzie wcześniej.
Dobrej nocy.
mirkaka 15:45, 22 lut 2022

Narsilia,Alija, Napia dziękuję dziewczyny, miło że zaglądacie i że się podoba

Basiu one tak same się ustawiły, do słoneczka chyba Czytałam ostatnio prognozy że upały już mogą się zacząć w kwietniu, a w czerwcu to na pewno . Ech, to nie dobrze, wszystko szybko zakwitnie i szybko przekwitnie,
Ewa777 18:11, 22 lut 2022

Oj, czarujesz tymi pięknymi obrazami rododendronów i azalii Jak w bajce
basia3012 19:14, 22 lut 2022

mirkaka napisał(a)
Narsilia,Alija, Napia dziękuję dziewczyny, miło że zaglądacie i że się podoba

Basiu one tak same się ustawiły, do słoneczka chyba Czytałam ostatnio prognozy że upały już mogą się zacząć w kwietniu, a w czerwcu to na pewno . Ech, to nie dobrze, wszystko szybko zakwitnie i szybko przekwitnie,

To fakt, w chłodne dni kwiaty utrzymują się dłużej. Ale poczekamy, zobaczymy.
Dzięki za odpowiedź w sprawie azalii. Ładnie to wygląda, z tyłu wyższa a z przodu niższa.

Ja dzisiaj patrzyłam na prognozę długoterminową na nasz rejon to aż do początku kwietnia, chyba do 6 kwietnia nocą chłodno i małe przymrozki od -1 do -3 a w dzień tak max 6-8 stopni. Może potem zacznie się robić cieplej. Też słyszałam, że kwiecień ma być bardzo ciepły.
mirkaka 16:02, 24 lut 2022

Pytanie do Was, tniecie już stare liście ciemierników ?
Byłam dziś popracować trochę, jestem zaskoczona jak wszystko ruszyło, cebulowe idą wszystkie, cebulice te błękitne już kwitną, liliowce, irysy, ale najbardziej zaskoczyły mnie pustynniki pokazały już swoje kły

pustynniki

serduszka
mirkaka 16:09, 24 lut 2022

ogrodówki też już ruszyły, oby tylko nie było dużego mrozu

ciemierniki

nicol21 16:12, 24 lut 2022

Dziś akurat kupowałam. W sklepie obcinają, żeby podkreślić ilość i piękno kwiatów. Tym co rosnąw ziemi obcinam latem, te bardziej "zmęczone" i stare. Teraz to jest i osłona od zima i podpora od wiatru....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies