Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

mirkaka 17:12, 20 lut 2022

Zobacz Basiu na tym zdjęciu, NZ w pełnym rozkwicie a reszta czeka

mirkaka 17:24, 20 lut 2022

To jeszcze wstawię kilka zdjęć, tylko ten kolor u mnie nieprawdziwy, czerwień na zdjęcie jest w rzeczywistości ciemnym różem

mirkaka 17:34, 20 lut 2022

ten jest ciemno czerwony, bordowy

basia3012 17:53, 20 lut 2022

Nie, jeszcze nie sadzę. Czekam na trochę lepszą pogodę. Ale już coś w tym kierunku robię. Przygotowuję miejsca na te duże rh, jakieś małe przesadzanki musiałam zrobić.

A na wrzosowisku to jeszcze nic nie przygotowuję, nie chcę usuwać bylin bo wrzosowisko jest od frontu i zanim nasadzę rh to długo będzie wyglądało jakby dziki zryły ziemię. Za duży bałagan będzie.
Joku 18:08, 20 lut 2022

Może nie będzie tak źle z sąsiadami za płotem, czego tobie z całego serca życzę. U mnie przez pierwsze lata z tyłu było uprawne pole, potem zaczął się budować sąsiad. Trochę się baliśmy jak to będzie ale jest ok. Nawet nawiązała się znajomość, czasem zamienimy parę słów. Martwi mnie jedynie to że posadzony przeze mnie bluszcz przy ogrodzeniu nie respektuje granic i rośnie w kierunku sąsiadów.
Monika83 18:42, 20 lut 2022

mirkaka napisał(a)
To jeszcze wstawię kilka zdjęć, tylko ten kolor u mnie nieprawdziwy, czerwień na zdjęcie jest w rzeczywistości ciemnym różem

. Wow piękne widoki Zastanawiam się co tak pięknie na biało kwitnie, w styłu za azaliami na drugim zdj, czy to jest kalina?
ewsyg 19:25, 20 lut 2022

Piękne masz Mirusiu te rodki. Też mam tą ostatni a azalię.
basia3012 19:49, 20 lut 2022

mirkaka napisał(a)

ten jest ciemno czerwony, bordowy

Mirko, na pierwszych zdjęciach to chyba azalie japońskie? Też pięknie Ci kwitną,jak rh. Czy ziemię dla nich przygotowywałaś jak dla rh? Ile sztuk sadziłaś aby taki obszerny krzew wyszedł?

A na ostatnim zdjęciu to Catawbience Grandiflorum? Gigant. Kolor jest taki rzeczywisty czy zdjęcie przekłamuje?
No i ta czerwona piękność. To chyba nie jest Nova Zembla?
Cudeńka masz Mirko.
Pozdrawiam.
Nowa12 20:40, 20 lut 2022

Ale masz pięknie te rodki. Jest efekt jak takie duże urosną. Jakbym miała miejsce na nową rabatę to też bym pomyślała nad taką kwaśnolubną.
Sonka 21:23, 20 lut 2022

Bajecznie, pięknie, znasz może nazwy azalii? Jestem przed zmianą rabaty z azaliami i tak ciągle nie jestem zdecydowana. Miejsce jest, czy półokrągła złożona z 10 sztuk to dobry pomysł, czy nie i tak dumam.