Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ryska 22:00, 25 mar 2023

Śliczna wiosna. Fajnie wyglądają takie dorodne kępy cebulowych.
basia3012 22:58, 25 mar 2023

Mirko, wiedziałam kiedy do Ciebie zajrzeć. Cudne są te łany krokusowe, ciemiernikowe itp. Kolory piękne. Ciemierniki lubią się rozsiewać.
A kiedy będziesz obcinała kwiaty ogrodówkom? Ja ścięłam tydzień temu. Zima była łagodna to sporo pąków mają. Też ich nie owijałam. Dzisiaj położyłam wokół nich trochę końskiego obornika.

Może uda mi się jutro jakieś zdjęcia pstryknąć bo ogarniam bałagan po sadzeniu azalii. A było tego bałaganu, oj było. U mnie jak mam coś posadzić to muszę coś usunąć. Inaczej nie można. I tak było z azaliami. Musiałam wykopać różne cebulki (przeważnie lilie i czosnki), byliny. I potem szukać innych miejsc dla nich. Już to powsadzałam. Sprzątałam dzisiaj, jutro będę nawoziła.

Pozdrawiam Mirko wiosennie. Dzisiaj trochę padało ale chociaż jest cieplej.
Dorota321 11:05, 26 mar 2023

Mirko zachwycam się Twoją kolorową wiosną. Przebiśniegi też sadziłam w kępkach, ale u mnie krety tak ryją, że poprzenosiły cebulki w różne miejsca. W kępkach zdecydowanie lepiej wyglądają.
Rumianka 18:39, 26 mar 2023

Ale masz okazy!!! Przepiękne foty z tak dorodnymi roślinami...już chyba swoich nie będę pokazywać...bo obciach...
Roocika 08:32, 27 mar 2023

Wiosna piękna, do chwalenia!
mirkaka 09:44, 27 mar 2023

Dziękuję za miłe słowa, ale u wszystkich jest pięknie i wiosennie

U mnie dziś załamanie pogody, pada śnieg, ale mimo tego mam ogrodników którzy naprawiają zniszczenia po studniach pompy ciepła. Nareszcie

A jest teraz tak

nie mogę się doczekać wreszcie porządku
Kordina 10:47, 27 mar 2023

Fajnie, ze masz ekipę wypożyczasz?
Anda 10:53, 27 mar 2023

Nie dziwię się, że chcesz porządku. Mnie bałagan też zawsze wkurza.
Pracy przy takiej pogodzie współczuję.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
basia3012 10:57, 27 mar 2023

No to chłopaki mogą zmarznąć.
Mnie też bałagan na ogródku razi.
mirkaka 11:19, 27 mar 2023

Ekipa profesjonalna, pracują na zlecenie, wymieniają dodatkowo grunt pod warzywniak, poprawią obrzeża zniszczone przez maszynę, a przy okazji trochę zmienię ich układ, przytną tuje i kilka krzewów, no i gałęzie będą zrębkowane. Takie wiosenne działania A przede wszystkim założą zniszczony trawnik