Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Z południa Polski - ogród Marzeny

Z południa Polski - ogród Marzeny

Marzenaka 11:33, 09 sie 2017

Jola, ten przywrotnik ścinasz jak często? Nie wiedziała że trzeba go ciąć.
mrokasia 11:11, 10 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Zoja - oj to na mojego nie mogę narzekać bo naprawdę dużo pomaga! Teraz ma taką pracę, że każde popołudnie jest w domu, więc w tym sezonie kosiarki w rękach nie miałam! Mój zakręcony ogrodowo jak i ja, czasem to właśnie na n mnie zachęca, żebyśmy coś w ogrodzie nowego zrobili jak miewam chwile totalnego lenia ogrodowego...

O raju, ale masz fajnie! Zazdroszczę! Mój też czasem pomaga, ale raczej w takich kwestiach gdzie sama nie dam rady. Ale żeby mnie dopingował czy sam coś wymyślał to nie, nie, nie. Chociaż efekt mu się podoba i chętnie chwali mnie przed znajomymi .

Aaaa, i jeszcze chciałam pochwalić ten żywopłot z brabantów. Widać, ze jak dobrze prowadzony to może ładnie wyglądać. Muszę w przyszłym sezonie wziąć się za swoje brabanty (mam szpalerek 5 sztuk), może uda się je podrasować.
Anitka 11:19, 10 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Jola, ten przywrotnik ścinasz jak często? Nie wiedziała że trzeba go ciąć.

Ja ścinam po przekwitnięciu, gdy kwiatostany zbrązowieją. Szybko odbija. Drugi raz po zimie.
Lulilaj 11:36, 10 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Asia - ty z Podkarpacia widzę. Byliśmy tam na wakacjach. Bieszczady to naprawdę urocze i tajemnicze miejsce.

To prawda . Wprawdzie do samych Bieszczad mam kawałeczek ale tereny mamy na prawdę piękne. Nawet bieszczadzkie (najprawdopodobniej) misie tak sądzą bo ostatnio przeniosły się w nasze lasy . Także z tym roku wypad do lasu na grzyby może być ryzykowny .

Mój eMuś zakręcony ogrodowo nie jest ale za to jest bardzo pomocny. Wczoraj nawet sam z siebie uruchomił glebogryzarkę i przejechał po planowanej rabacie A kiedy powiedziałam mu o skrzyniach na warzywa, które zaplanowałam za przyszły sezon to przemilczał (czytaj zaakceptował )
wrobelki 15:58, 10 sie 2017

Czytam i po cichu liczę że i mojemu eMowi się udzieli zapał do ogrodu Teraz na skoszenie skarp, wykopanie korzeni starych i wypad do szkółki mogę liczyć ale może w przyszłości więcej będzie pomagał Oby
Ślicznie u Ciebie
mrokasia 16:23, 10 sie 2017

wrobelki napisał(a)

Teraz na skoszenie skarp, wykopanie korzeni starych i wypad do szkółki mogę liczyć

U mnie chyba em by wszystko zrobił bylebym tylko nie ciągnęła go ze sobą do szkółki
wrobelki 16:50, 10 sie 2017

Mój też tak miał ale przeszło w tamtym roku wybrał sobie 'Red barona' i twierdzi że to jego trawa . Przyznaję że to dobry wybór był bo pięknie w tym roku się prezentuje
Johanka77 23:47, 10 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Hortensje bardzo opóźnione w tym roku

Ślicznie masz! Ja mam nadzieję, że zdążę jeszcze hortki ładne dostać.
kasja83 08:19, 11 sie 2017

Marzenaka napisał(a)
Zoja - oj to na mojego nie mogę narzekać bo naprawdę dużo pomaga! Teraz ma taką pracę, że każde popołudnie jest w domu, więc w tym sezonie kosiarki w rękach nie miałam! Mój zakręcony ogrodowo jak i ja, czasem to właśnie na n mnie zachęca, żebyśmy coś w ogrodzie nowego zrobili jak miewam chwile totalnego lenia ogrodowego...

Szczęściara...mój to wieje od ogrodu gdzie pieprz rośnie. Jak go odpowiednio pomęczę to coś tam zrobi...ale ile czasu to zajmuje.
beata_m 20:15, 12 sie 2017

hihihi hj Marzenko z południa Polski fajny kawał przestrzeni do zaaranżowania hortki na tle zielonej ściany wyglądaj rewelacyjnie u mnie tuje sąsiadki robią za tło dla moich hortensji ale nie są aż tak pięknie gęste jak Twoje. Macham ciepło i od razu zaznaczam