Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 21:32, 10 wrz 2016

alis napisał(a)
Pięknie masz Karolcia

Dziękuję muaaa
Mixtoorka 21:43, 10 wrz 2016

inka74 napisał(a)

Ależ ona cudna...
Witaj Karolcia, wpadłam od Ewy zerknąć na twoją Jude i... zostałam na dłużej pobuszowałać po wątku.

Black tower mocno ci się rozrósł, jakie on ma stanowisko? Mój siedział chyba w zbyt dużym cieniu i mizerota jest. Właśnie go do doniczki wysadziłam i szukam miejscówki.

Lilak Meyera na pniu - zazdroszczę, teraz sama bym taką opcję wybrała. Mam wersję krzaczastą i bardzo mocno się rozrasta. Co roku muszę sporo go ciąć ale nie wyrzucę bo pachnie na wiosnę pięknie, z daleka go czuć.

Poziomki u mnie opanowały całą rabatę na 3 metry, pod malinami także. Mocno przez odrosty się niepostrzerzenie rozeszły. Starsze naturalnie same się wymieniły na nowe.

Podoba mi się bardzo twój busz. Ja też taki lubię. Pozdrawiam i będę zaglądać, Jude i resztę podglądać.

Witam! Dziękuję za miłe słowa

Jutro zrobię więcej zdjęć Jude bo teraz kwitnie w pełni, no jak na pierwszaka to teraz dzielnie. Gorąco i kwiaty szybko padają 1-2 dni. Są też teraz mniejsze niż pierwsze. Pachnie cały krzew, subtelnie.

Bez rośnie z wystawą na południe, południowy zachód. Słońce po 13. Jak odnajdę zdjęcie to pokażę jaki maleńki był tej wiosny 30 cm patyczek.

Poziomki miałam niekrzewiące. Ładne kępki rosły, ale po 4 latach ewidentnie mało owoców było. Te nowe chyba będą rozłogowe, zobaczymy. Owocują pięknie.

Lilak Meyera- liczę na niego w porzyszłym roku .
gierczusia 20:30, 11 wrz 2016

Mixtoorka napisał(a)

Oj cieszę się, że Ci się podobają. rumienię się .

Nastrój raz lepiej raz ryczę, ale ogólnie ogarniam się, odpoczywam. Korzystam z niezależności. Łapię promyki słońca, dają mi energię.

Czytam i czytam...o smutnych nastrojach...ale pamiętaj, że tak naprawdę zawsze jest tak jak w tej piosence: a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój......

https://m.youtube.com/watch?v=wT_ObQMSs3U

Trzymam kciuki .. A ogród..ma być taki ,żeby Tobie się podobał reszta nie kompletnie znaczenia
Ściskam mocno
MirellaB 03:16, 12 wrz 2016

Gorsze dni miną i będzie ok, jest dołek będzie górka
Mixtoorka 11:11, 13 wrz 2016

MirellaB napisał(a)
Gorsze dni miną i będzie ok, jest dołek będzie górka

I tego się trzymam.
Mixtoorka 11:35, 13 wrz 2016

gierczusia napisał(a)

Czytam i czytam...o smutnych nastrojach...ale pamiętaj, że tak naprawdę zawsze jest tak jak w tej piosence: a po nocy przychodzi dzień a po burzy spokój......

https://m.youtube.com/watch?v=wT_ObQMSs3U

Trzymam kciuki .. A ogród..ma być taki ,żeby Tobie się podobał reszta nie kompletnie znaczenia
Ściskam mocno

Dziękuję

Teraz mamy spokój, inny rytm.

Oczywiście- reszta nie ma kompletnie znaczenia a mnie się podoba. Uuuwielbiam mój leżaczek, słonko i moje ukochane roślinki.

Lecę zobaczyć jak postępy z Twoim oczkiem
Kasiek 21:02, 13 wrz 2016

Mixtoorka napisał(a)

Bardzo fajnie, jak dla mnie bajka
Mixtoorka 08:51, 14 wrz 2016

Kasiu, dziękuję Wymaga jeszcze prac wykończeniowych. Liczę, że uda nam sie uporządkować jesienią - teraz czas balustrady. Dokończyć płotki - tzn zamontować ciąg dalszy i kupić kratkę na różę . uporządkować teren pod tarasem. Ale roślin już nie będę ruszać. Bo gdzie ;D?
lojalna_ 17:12, 20 wrz 2016

Mixtoorka napisał(a)
witam jesień rozchodnikami, wrzosami i astrami

Karolinko cudniste kolory uwielbiam takie odcienie. Ogrod masz wypasiony ile Ty tego wszystkiego dobra zamieściłaś ...uroczy klimacik )))
Mixtoorka 11:50, 21 wrz 2016

Dziękuję Jolu! Cieszę się, ze Ci się podoba. Jesienne kolory są cudne, temperatury mniej

Upychałam ile wlazło A wlazło całkiem sporo jak na ten skrawek, co ??