Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 08:12, 18 lut 2017

Rench napisał(a)

Fiu,fiu Pan Maluśkiewicz,ma już fajny busz,a ja myslałam,że jestes poczatkującym ogrodnikiem,tzn. ogrodniczką
Kuchnia mi tez się podoba i racuszkiem się poczęstowałam
. Witaj Reniu! Jestem początkującą ogrodniczką. To co widzisz to efekt pracy innych ogrodników. Ja to tylko poupychałam, tak jak mi się podobało. Sztuka ogrodnicza właściwie przede mną. Żeby to piękniało, rosło i kwitło. Dziękuję za wizytę i miłe słowa.
Mixtoorka 08:15, 18 lut 2017

Kasiek napisał(a)
To moze jaskinie..
Kasiu uwielbiam Cię! A wiesz ile tam pająków i innych strasznych rzeczy mam dwie córki histeryczki ale sama to bym połaziła, nie to że się nie boję pająków fuj.
Mixtoorka 08:19, 18 lut 2017

Dziewczyny zapadłam na ciężką chorobę. Różyczkę. I chyba znalazłam miejsce na rabatę . Czy wielki cis będzie dobrym czy za ciemnym tłem dla róż? Waham się.
Rosa 08:46, 18 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)

Popatrz na swój rysunek. Masz malutki ogródek i połowę zajmuje nowy taras i placyk wyłożony kostką. A może zmniejszyć placyk i zrobić jakąś rabatkę? Powiększysz ogród i zyskasz nowe miejsca na roślinki .
Rosa 08:54, 18 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)
Rok 2016 wszystko zmienił...

Masz pomysł na zagospodarowanie miejsca pod tarasem? Chyba jakieś rośliny poradzą tam sobie. Może te słupy by zasłoniły?
Rosa 08:58, 18 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)
Witaj Rosa, cenię rady Danusi, M też. Życie to droga wyboru, pewnie gdyby taras był na dole to bylibyśmy mniej widoczni. Ale siedzielbyśmy w cieniu. Coś za coś. A tak wygrzewam się w słonku i nie przeszkadza mi że mam dobry punkt widokowy. Dziś w praktyce wiem, że podjęliśmy dobrą decyzję. No i jak chcę to zawsze jest polbruk na dole i tam się mogę schować. Ale nie korzystam.grill tam stawiamy oza tym mieszkam w takiej okolicy, że z każdej strony mam kogoś. Albo to zaakceptuję, albo musiałabym się wyprowadzić.

Znam ten ból, mam 7 sąsiadów i 8 po drugiej stronie ulicy .
Tess 09:10, 18 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)
Dziewczyny zapadłam na ciężką chorobę. Różyczkę. I chyba znalazłam miejsce na rabatę . Czy wielki cis będzie dobrym czy za ciemnym tłem dla róż? Waham się.

A wiesz, że ja - po wielu latach opierania się - chyba też się zaraziłam?
Renata (RRR) zaraziła mnie taką fantastyczną rabatą z chopinów i traw.
Basilikum 09:45, 18 lut 2017

Karolka rozyczke zlapalas mnie jeszcze omija
Moja Mama ma wlasnie nowa kuchnie. Tak sie przez Telefon chwali i aka dumnaa a ja jej nie moge zobaczyc. Az do sierpnia musze czekac, bo wczesniej pewnie nie damy rady.
Anda 13:14, 18 lut 2017

Mixtoorka napisał(a)

Raczej dobrym A to choroba nieuleczalna jest
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Mixtoorka 13:25, 18 lut 2017

Rosa napisał(a)

Znam ten ból, mam 7 sąsiadów i 8 po drugiej stronie ulicy .
. Ja mam wspaniałych sąsiadów, i rodzinę po obu stronach. Placyk z polbrukiem tworzy całość z chodniczkiem siostry. Tak jest nam dobrze.Nie będziemy zmieniać. Za stożkiem marzy mi się mały gabion. Pod tarasem będzie żwirek, ale ogólnie wygląda to dobrze. Pomiędzy "nogami" tarasu widać mojego klona. Więc chyba nie postawię tego gabionu. Mam lekkie podejscie do tego