Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 20:26, 18 lut 2017

Dobrze, wystarczy mi że mogę Cię wielbić hihi
MirellaB 22:01, 18 lut 2017

Wpadam na chwilę, a tu tyle się dzieje w Maluśkiewiczu

Tej części Twojego ogrodu nigdy wcześniej nie widziałam - gdzie to jest?

Ten cis wielki - fajny

Róż jeszcze nie wybrałaś - masz typy?
Mixtoorka 07:34, 19 lut 2017

Miellko no to jest przedogródek ;D równie wielki co ogródek. Wiesz ja mam kilka marzeń, ale muszę to połączyć jakoś bo marzy mi się Summer song i Eden rose, a jak sama wiesz no one razem...niezbyt ) Muszę pomyśleć.

Mogłabym teraz z gołym korzeniem kupić, byłyby tańsze. Ale później już w donicach też byłoby dobrze, bo rewolucję w cebulach muszę zrobić dopiero w czerwcu.

A z trzeciej strony.... no jak się powstrzymać??

A i jeszcze kwestia wycięcia jodły Zaraz zrobię zdjęcie, to zobaczysz o jakiej jodełce mówię

Mirella a Ty róże zamawiasz internetowo? Czy dzwonisz do Ros.?

Mixtoorka 07:36, 19 lut 2017

Jeszcze się nie zdecydowałam, ale gdyby był zestaw Summer Song to posadziłabym je 3
Summer Song
Jublee Celebration
Lady Emma Hamilton

Może do tego MW, ale muszę o niej poczytać. SS ma fenomenalny kolor, no i nie najłatwiejszy. Jude mi do niej bardzo pasuje, ale nie będę jej dublować. Bo to moja perełka Maluśkiewiczowa
Anda 08:41, 19 lut 2017

Piękny zestaw różany Lady Emma bardzo mi się podoba. Może też kiedyś wyląduje u mnie. Na tle cisa te róże z pewnością będą dobrze wyglądać
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kawa 09:42, 20 lut 2017

oo proszę następnq co zachorowała na różyczkę
ide googlowac te róze
MirellaB 16:40, 20 lut 2017

Karola SS to u mnie perełka jak u Ciebie Jude

Jubilee Celebration jest bardzo ładna. Zastanawiałam się nad nią, ale zrezygnowałam. O ile dobrze pamiętam ma duże kwiaty zwisające pod swoim ciężarem. Jeżeli się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Róże tym razem zamawiałam w R internetowo
Mixtoorka 18:04, 20 lut 2017

JC faktycznie przewiesza kwiaty, ale chyba wszystkie róże Austina mają tendencję do przewieszania kwiatu przez pierwsze lata. Jude też. Rozważam jeszcze boscobel ale podoba mi się bardziej Jublee
malkul 20:04, 22 lut 2017

leon60 napisał(a)
Fajny pomysł na zagospodarowanie terenu wokół cisa. Róże i trawy to zgrany duet, może jeszcze jeżówki albo rozchodniki pod kolor ale dorzuć też coś zimozielonego np. cisowe lub bukszpanowe kule.
tak , ale fajnei jak tych róż jest w trawach kapnięte.
MirellaB 20:07, 22 lut 2017

Boscobel też miałam na liście hi hi

Jakiego koloru szukasz? Jak różowy to kup róże Romina