Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pan Maluśkiewicz

Pan Maluśkiewicz

Mixtoorka 16:00, 11 kwi 2018

Anda napisał(a)
Jakie krokusy sliczne...
Tez jestem zakrecona, zwlaszcza w pracy

Witolda bardzo szkoda, zycie. Natura jest malo sentymentalna
Moze posadz w jego miejsce jakiegos jarzabka?

Eh...przyroda.

Kurczę, spróbuję powalczyć o niego.

Jarząb...hmm

Myślałam o wiśni umbracullifera, jest też taki dąb kuliście rosnący green dwarf...

Ale ja chcę mojego klona ....czuję się jak rozhisteryzowane dziecko
Anda 16:10, 11 kwi 2018

Mixtoorka napisał(a)

Eh...przyroda.

Jarząb...hmm

Myślałam o wiśni umbracullifera, jest też taki dąb kuliście rosnący green dwarf...

Hehe

Powalcz, moze akurat sie uda. A co bedziesz stosowac?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 07:21, 12 kwi 2018

Mixtoorka napisał(a)

Eh...przyroda.

Jarząb...hmm

Poczuj to, że mój klon spisany na straty-który miesiąc po zakupie (maj 2017) zaczął zrzucać wszystkie liście,bo grzyb go trawił-żyje w połowie!Jestem w szoku.
Mixtoorka 08:40, 12 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Poczuj to, że mój klon spisany na straty-który miesiąc po zakupie (maj 2017) zaczął zrzucać wszystkie liście,bo grzyb go trawił-żyje w połowie!Jestem w szoku.

AAA ale czad! Super Może ma jednak szansę, choć połowiczną hihi.

Ja też puki nie zobaczę zupełnie padłego Witolda to nie przestanę walczyć.
bql3 16:26, 12 kwi 2018

Karolka,

kurcze no, ciężko jest czytać ... i wielka szkoda klona ale póki ma zawiązki i pączki listków to trzeba dać mu szansę - suche gałązki obciąć ale błagam sterylnymi nożycami tę czynność wykonaj proszę!
Trzymam kciuki za Witolda
... i pomyśleć że na jesień do swojej skromnej kolekcji dokupiłem kolejne dwa okazy przepięknych klonów palmowych - teraz mam ich 41 szt.

pozdrawiam
Jan

MirellaB 19:16, 12 kwi 2018

Wiosna nareszcie i u Ciebie
Karolka bardzo szkoda mi Twojego klona ;(. Ja jednak bym go nie spisywała na straty. Może jeszcze odbije. Nie wykopuj go - daj mu szansę.

Moje klony wypuszczają
Mazan 19:34, 12 kwi 2018

Mixtoorka

Śpieszę pocieszyć.
Fytoftoroza nie atakuje całego systemu korzeniowego. Robi to fragmentami, co widać na części nadziemnej. Chora strona rośliny wskazuje stronę zainfekowaną, a nawet znanych jest wiele przypadków wyzdrowienia roślin dzięki specyficznej budowie. Rośliny rozpierzchło naczyniowe mogą się obronić tylko dlatego, że naczynia są od siebie oddalone i grzybnia nie przerasta. To jest powodem że starsze drzewa wytrzymują atak choroby i może wystąpić samowyzdrowienie.

Trochę namotałem, ale - mam nadzieję - można zrozumieć.

Pozdrawiam
Mixtoorka 09:54, 13 kwi 2018

Mazan napisał(a)
Mixtoorka

Śpieszę pocieszyć.
Fytoftoroza nie atakuje całego systemu korzeniowego. Robi to fragmentami, co widać na części nadziemnej. Chora strona rośliny wskazuje stronę zainfekowaną, a nawet znanych jest wiele przypadków wyzdrowienia roślin dzięki specyficznej budowie. Rośliny rozpierzchło naczyniowe mogą się obronić tylko dlatego, że naczynia są od siebie oddalone i grzybnia nie przerasta. To jest powodem że starsze drzewa wytrzymują atak choroby i może wystąpić samowyzdrowienie.

Trochę namotałem, ale - mam nadzieję - można zrozumieć.

Pozdrawiam

Mazan, nawet nie wiesz jak mnie cieszy Twoja wiadomość. Po cichu miałam właśnie nadzieję na taką szansę.
Uwielbiam mojego klona i będę próbowała go ocalić.

Dziękuję, dziękuję, dziękuję - trzymaj kciuki
Mixtoorka 09:55, 13 kwi 2018

MirellaB napisał(a)
Wiosna nareszcie i u Ciebie
Karolka bardzo szkoda mi Twojego klona ;(. Ja jednak bym go nie spisywała na straty. Może jeszcze odbije. Nie wykopuj go - daj mu szansę.

Moje klony wypuszczają

Mirellko, mój Beni Maiko, pamiętasz tego mikrusa co kupiłam w B w zeszłym roku hihi już puszcza maleńkie listeczki

Wiesz jak dla mnie cenny jest Witold, ja jestem z tych walecznych...
Mixtoorka 09:58, 13 kwi 2018

bql3 napisał(a)
Karolka,

kurcze no, ciężko jest czytać ... i wielka szkoda klona ale póki ma zawiązki i pączki listków to trzeba dać mu szansę - suche gałązki obciąć ale błagam sterylnymi nożycami tę czynność wykonaj proszę!
Trzymam kciuki za Witolda
... i pomyśleć że na jesień do swojej skromnej kolekcji dokupiłem kolejne dwa okazy przepięknych klonów palmowych - teraz mam ich 41 szt.

pozdrawiam
Jan

O Janie,tak sobie myślałam o Tobie, tyle okazów i gdyby Ciebie takie nieszczęście dopadło...

U mnie wartość sentymentalna Najpierw marzyłam o czerwonym klonie, dopiero później o reszcie ogrodu Bo ta cała reszta to taka kokardka na klonie

PS. Nożyce nawet nowe kupiłam