Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Mala_Mi 22:46, 06 cze 2019

Anda napisał(a)

Kasiu, dziękuję

Oj, w tym roku sie nie uda niestety, ale mam nadzieje, że kiedyś zrobię objazd paru ogrodów a Twój ogród jest od dawna na liście

a do mnie rzut beretem autostradą

paradas 11:02, 07 cze 2019

Gdzieś wyczytałem o Twoim mini oczku, masz może jakieś zdjęcia? Nie znalazłem w wizytówce, chociaż spędziłem tam parę miłych chwil
Anda 12:36, 07 cze 2019

paradas napisał(a)
Gdzieś wyczytałem o Twoim mini oczku, masz może jakieś zdjęcia? Nie znalazłem w wizytówce, chociaż spędziłem tam parę miłych chwil

Tutaj pokazywalam

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6070-doswiadczalnia-bylinowo-rozana?page=1629#post_1

Radze Ci jednak isc do innej forumki. Sima pokazywala ostatnio bardzo dokladnie, jak to sie robi
Wpisz w wyszukiwarke forumowa haslo "mini oczko" to znajdziesz jej zdjecia z instruksja

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 12:37, 07 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)

a do mnie rzut beretem autostradą

Twoj ogrod tez na liscie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paradas 13:03, 07 cze 2019

Dziękuję bardzo, dowiedziałem się że to czego szukałem nazywa się kastrą. A szukałem na internecie 2 dni

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/175/1759128/original.jpg

To orlik? Znasz odmianę? (zdjęcie z Twojej wizytówki)

Piękny krzak hortensji bukietowej. Tniesz ją mocno nad ziemią czy inaczej?
Anda 14:21, 07 cze 2019

Poppy napisał(a)

Ewus, wstawilam u siebie, zeby Tobie nie smiecic.
Nie wiem, czy kupie u nas osobno zelazo i magnez, ale zobacze w ogrodniczym.

Z doniczkami tez wyprobuje, mutanty czy nie, cos mam nadzieje na nie dziala, a doniczki to bariera fizyczna, wiec moze? Chociaz boje sie, ze bede musiala uzyc wiekszych, zeby nie mogl kucnac Najgorsze jest to, ze lubuja sie w znaczeniu terenu, dzien dwa po sprzatnieciu nowa porcja. Jak nie sprzatam, to nie przybywa, tyle ze nie zniose zapachu
Melise mam, sprobuje tez.

Podziałałaś już czymś?

Doniczki funkcjonują? Ostatnio przycinałam przekwitnięty szczypior i też jako ściółkę użyłam. Jak dotąd żadnych kocich pozostałości nie mam Tego zapachu tez nie znoszę.
Anda 14:21, 07 cze 2019

asica napisał(a)

Trudne, i też myslałam o cebulowej drobnicy, a mam jej całkiem sporo:szafirki, żonkile, cebulice, śnieżniki. Każda dobra rada jest na wagę ... łąki kwietnej .

Z Twoim doświadczeniem ogrodowym na pewno się uda
Anda 14:23, 07 cze 2019

Magara napisał(a)

Ewa, imponujesz mi pomysłowością, muszę tych metod spróbować

Wypróbowałaś już? Ostatnio obcinałam przekwitnięty szczypior i też rozłożyłam jako ściółkę pomiędzy pomidorami
Anda 14:26, 07 cze 2019

effka napisał(a)
Ewuniu, łączka orlayowa bajkowa. Wysiałam u siebie różne nasiona kwiatów (czarnuszka, mikołajek, werbena) w gaiku brzozowym i czekam na łączkę. Orlaya grandiflora bardzo by tam pasowała. Kiedy się ja wysiewa? Już za późno prawda?

Moją wysiałam w zeszłym roku do doniczek, a potem na łączce po kwitnieniu wysiała się już sama. Myślę, że mogłabyś wysiać nasiona do gruntu w tym roku, a potem aż do przyszłego lata już tam nie pielić, żeby nie zniszczyć siewek
Anda 14:27, 07 cze 2019

Gosialuk napisał(a)
Ewo dziękuję. Opryskałam na skoczka jednak, takim długodziałającym preparatem. W sobotę zobaczę czy są efekty.

Jutro sobota Mam nadzieję, że środek zadziałał.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies