Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Milka 17:47, 17 kwi 2019

Wysiewałam kuklik, ale nie udało się, za to bodziszek żałobny tak i juz kwitnie.
Wiosna bogata
Margerytka40 17:53, 17 kwi 2019

Czy te Twoje białe tulipanowe piękności to słynne EE?
Gruszka_na_w... 18:44, 17 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Czy te Twoje białe tulipanowe piękności to słynne EE?

One Ci to są. Warte zamieszania, które robią.
Choć inne też warte są zarzucenia okiem.

Te pod brzózką niestety nie mnożą się niczym króliki, a te malutkie mają liście w prążki. Nie pamiętam, żebym takowe kupowała.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 18:52, 17 kwi 2019

Milka napisał(a)
Wysiewałam kuklik, ale nie udało się, za to bodziszek żałobny tak i juz kwitnie.
Wiosna bogata

Wszystek ogrodowy bezodmianowy kuklik powstał z jednej przytarganej sadzonki.
Bodziszki o dużych liściach, po trzech latach ogrodowej bytności, wreszcie nabrały masy. Kwitną białoróżowym kwieciem. raczej drobniejszym. Nie wiem, co to za odmiana.

Kuklik się zarumienił.

A orliki lada dzień wystrzelą.

Wiosna jest niesamowita w tej swojej codziennej zmienności. Nawet czasem kilkugodzinnej.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
inka74 18:56, 17 kwi 2019

Szafirkowa linia przyciąga wzrok. Na jesieni ciepło było to i w listki poszły. Ja też je na wiosnę przycięłam mimo iż zimę zniosły dobrze. W jefnym miejscu zapomniałam i tam już takie super nie są.
Gruszka_na_w... 18:57, 17 kwi 2019

Forsycje skończyły kwitnienie. Przycięłam 3 Maluchy i jedną pośrednią, wczoraj ogłowiłam wierzbę Iwę. Stan energii bliski zeru.

Kojąco działa widok szafirków. Spisały się w tym roku.

Gruszka_na_w... 18:59, 17 kwi 2019

inka74 napisał(a)
Szafirkowa linia przyciąga wzrok. Na jesieni ciepło było to i w listki poszły. Ja też je na wiosnę przycięłam mimo iż zimę zniosły dobrze. W jefnym miejscu zapomniałam i tam już takie super nie są.

Listki przycinałam swoim pierwszy raz już jesienią, bo faktycznie, szybko wystartowały. Powtórzyłam na przedwiośniu.
Gosiek33 19:24, 17 kwi 2019

Ależ piękne uszy, moje ledwo zipią pomimo czyszczenia. Od kiedy masz takie ładne?
Gosialuk 19:37, 17 kwi 2019

Haniu twoje szafirki zachwycają w takich ilościach. Ten niebieski, jak ja go lubię.
Gruszka_na_w... 20:07, 17 kwi 2019

Gosiek33 napisał(a)
Ależ piękne uszy, moje ledwo zipią pomimo czyszczenia. Od kiedy masz takie ładne?

Czyściłam je na początku marca. Po tych ciepłych dniach pod koniec marca ruszyły. Mam je w jednym miejscu na zapłociu; tam słońce krócej operuje i wyglądają ciut gorzej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies