Gruszka_na_w...
21:14, 13 maj 2019

Rozłogi truskawek na tym etapie odcinaj. Niech cała energia idzie w kwiaty i owoce.
Krzewy w ogrodzie ratują mój wolny czas. Bylinowy ogród wykończyłby mnie fizycznie, trawiasty powodowałby wiosenną pustkę, a tak szkielet jest stabilny,a wypełnienia zmieniają się z porami roku.
Rabata przytarasowa ze świdośliwą na tle długiej prostej z nieformowanego żywopłotu. Lada moment zakwitną tam krzewuszki Purpurea nana.
Zakątek z parzydłami (leśnym i Kneiffi) oraz tawułkami Arendsa.Też na długiej prostej.
Na zachodniej granicy teraz widać tylko plamy krzewów i niewielkich jeszcze drzewek.
Perukowiec się obudził.
Raz jest bardziej pstrokato, raz mniej, ale ogólnie widok z okna na to miejsce jest OK.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz