Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Wendy79 19:39, 08 wrz 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W sumie wszystkie byliny są krótkowieczne i co jakiś czas trzeba je dzielić i odmładzać. Gaury nie mnożyłam. Ale u kogoś na wątku czytałam, że mu się wysiewa.

U mnie sieje się na potęgę.
Gruszka_na_w... 19:44, 08 wrz 2019

Wendy79 napisał(a)

U mnie sieje się na potęgę.

To dobra wiadomość, choć obawiam się, że z racji mego słabego wzroku padną łupem motyczki.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mirka 20:09, 08 wrz 2019

To Mr.Goodbud. Zdjęcie wiernie oddaje kolor.

Dziękuje .He to ciekawe bo ja o takiej nazwie też mam ale kolor nie tak intensywny.
Gruszka_na_w... 20:24, 08 wrz 2019

Mirka napisał(a)

Dziękuje .He to ciekawe bo ja o takiej nazwie też mam ale kolor nie tak intensywny.

Rośnie ten rozchodnik w kilku miejscach mojego ogrodu. Kolor zależy od nasłonecznienia. W pochmurny dzień, czy w w cieniu, zawsze będzie bardziej intensywny niż w słońcu.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mirka 20:32, 08 wrz 2019

Rośnie ten rozchodnik w kilku miejscach mojego ogrodu. Kolor zależy od nasłonecznienia. W pochmurny dzień, czy w w cieniu, zawsze będzie bardziej intensywny niż w słońcu.

To cenna informacja .Mój rośnie w słońcu w sumie cały dzień. Zaraz wstawię go u siebie możesz zerknąć proszę
mrokasia 21:40, 08 wrz 2019

Ten ciemnoróżowy rozchodnik co roku na jesieni porusza wiele serc . Daje mnóstwo koloru!
Brzozowadzie... 12:41, 09 wrz 2019

Różową gaurę już posadziłam, czas gdzieś dosadzić białą, piękna jest!
P.S. Cześć Haniu kawkę wypiłam Lecę obiad gotować, bo mnie zeżrą jak nie będzie czego
Gruszka_na_w... 19:18, 09 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
Ten ciemnoróżowy rozchodnik co roku na jesieni porusza wiele serc . Daje mnóstwo koloru!

Ma taki nieoczywisty kolor, dobrze komponuje się z wieloma roślinami- stąd pewnie jego popularność. Wnosi też na rabaty nutki uporządkowania. U mnie to ostatnie jest równie istotne jak inne jego zalety.

Czytałam u Ciebie, że pozbyłaś się hortensji Candlelight. U mnie wciąż ma się dobrze. Ładnie się przebarwia.

Gruszka_na_w... 19:24, 09 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Różową gaurę już posadziłam, czas gdzieś dosadzić białą, piękna jest!
P.S. Cześć Haniu kawkę wypiłam Lecę obiad gotować, bo mnie zeżrą jak nie będzie czego

Kto by się tam rzucał na same kości?

Drzewka i krzewy już we wczesnojesiennej odsłonie.
jarząb szwedzki

klon Ginnala

ambrowiec

przedpłocie

Gruszka_na_w... 19:30, 09 wrz 2019

dereń Sibirica

berberys Erecta

Jeśli miałabym wybierać najbardziej bezobsługową rabatę, to ta podokienna zajęłaby pierwsze miejsce. Poza oberwaniem rodkowych kwiatów po kwitnieniu i nawiezieniem latem i wczesną wiosną, nic tam nie trzeba robić.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies