Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Pszczelarnia 10:01, 18 gru 2019

Byłam. Dobrze mieć tuje.

Brzozowadzie... 11:14, 18 gru 2019

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Normalnie. Zrobił doprowadzenie powietrza do komory spalania i odprowadzenie dymu ze spalania. Dwie dziurki w ścianie i już.

Haha I już Idę zrobić gdzieś dwie dziurki, będę miała wędzarnię. Jako humanistka uwielbiam takie proste rozwiązania
Brzozowadzie... 11:30, 18 gru 2019

Wiecie, z tymi światełkami jest pewien problem. A mianowicie dzieciowy Otóż mamy co roku ubrane dwie, czy trzy choinki światełkami. Jednorodnymi, żółtymi ciepłymi, Haniu A moje młodsze dzieci zawsze wzdychają do tych u sąsiadów - bo są kolorowe i migają Co prawda, ja nie ulegam temu trendowi, bo uważam, że dobrego smaku dzieci uczą się od małego, ale ... może Twój sąsiad uszczęśliwia w ten sposób swoje dziatki Gorzej, jeśli to Jemu sprawia szczęście..
antracyt 14:04, 18 gru 2019

Kurczę, a ja miękką w tej kwestii jestem... Do tej pory miałam jeden biały łańcuch wzdłuż frontu, ale po usilnych namowach dzieci i męża (tak, tak...) doszedl drugi łańcuch na tyle domu + mały kolorowy na kasztanowcu
Gruszka_na_w... 19:30, 18 gru 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Haha I już Idę zrobić gdzieś dwie dziurki, będę miała wędzarnię. Jako humanistka uwielbiam takie proste rozwiązania

Ze mnie też humanistka, ale pasjonują mnie takie techniczne zagadki.
Sama zaprojektowałam sobie wentylację mechaniczną, zamówiłam wszystkie potrzebne do niej ustrojstwa, opracowałam doprowadzenie powietrza do wentylacji ze żwirowego złoża. Wykonanie było dziełem wspólnym. Fajną zabawę miałam przy tym z pacholęciem.
Leonardo też był humanistą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:36, 18 gru 2019

Wiecie, z tymi światełkami jest pewien problem. A mianowicie dzieciowy Otóż mamy co roku ubrane dwie, czy trzy choinki światełkami. Jednorodnymi, żółtymi ciepłymi, Haniu A moje młodsze dzieci zawsze wzdychają do tych u sąsiadów - bo są kolorowe i migają Co prawda, ja nie ulegam temu trendowi, bo uważam, że dobrego smaku dzieci uczą się od małego, ale ... może Twój sąsiad uszczęśliwia w ten sposób swoje dziatki Gorzej, jeśli to Jemu sprawia szczęście..

Agatko, choinki i inne świąteczne ozdoby zawsze były wielobarwne. W tym ich urok. Lata 90 przyniosły modę na ozdoby monochromatyczne i było to dla mnie pewnym szokiem wizualnym. Ja dostaję tylko szaleju na widok całych połaci pulsujących światełek. Odczuwam je jako gwałt na moich komórkach mózgowych. To przypomina zbiorowy najazd straży pożarnej, karetek i policji. Na szczęście bez sygnałów dźwiękowych. Na dłuższą metę patrzenie na to grozi padaczką- i wcale nie żartuję.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:37, 18 gru 2019

antracyt napisał(a)
Kurczę, a ja miękką w tej kwestii jestem... Do tej pory miałam jeden biały łańcuch wzdłuż frontu, ale po usilnych namowach dzieci i męża (tak, tak...) doszedl drugi łańcuch na tyle domu + mały kolorowy na kasztanowcu

Zuziu, a pulsują?
Gruszka_na_w... 19:39, 18 gru 2019

Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. Dobrze mieć tuje.

Tuje ma sąsiad. Na moje szczęście są już spore.
Gruszka_na_w... 19:44, 18 gru 2019

Gorzej, jeśli to Jemu sprawia szczęście..

Tak właśnie jest. On ma generalnie jakieś stany lękowe związane z mrokiem, bo wszystko ma oświetlone całorocznie: podbitkę, wjazd, ogrodzenie, każdą tuję, wieżę. Na święta w gratisie dorzuca te pulsujące węże na płot, gwiazdy, renifery i Mikołaje.
W sierpniu już nie mogę obserwować spadających gwiazd.
Gruszka_na_w... 19:49, 18 gru 2019

Gosiek33 napisał(a)
Dobrze się pośmiać

Sąsiada oczywiście nie zazdraszczam. Bez śniegu chyba aż tak blask się nie niesie?

Da się to przeżyć. Nie stoję pod tym płotem godzinami. A tu jest okazja do podzielenia się obserwacjami socjologicznymi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies