Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

galgAsia 19:01, 05 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Krokusy w zawieszeniu

Moje też się nie pchają nachalnie na ten świat Widać mają powody...
Anda 19:05, 05 lut 2020

Ja jestem stary wypust. Szczepiono nas na odrę, ospę, gruźlicę, krztusiec, tężec, dur brzuszny i polio.Na to samo szczepiłam swoje dzieci. Poza ospą, bo wirus w okolicach lat 70 został uznany za ujarzmiony. Potem przestałam nadążać na nowymi szczepionkami. Popieram szczepienie dziewczynek na różyczkę i i p/ wirusom brodawczaka.
O reszcie się nie wypowiadam, bo mam za małą wiedzę.

Ja tylko troche mlodsza, wiec...

Moja cora dostala wszystkie polecane przez pediatrow szczepienia (wymienione przez Ciebie), plus dodatkowo na Noro-virusa, co jej naprawde bardzo pomoglo.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 20:00, 05 lut 2020

Ja swoich chłopców jak byli mali zaszczepiłam na wszystko co wtedy było dostępne w tym płatne min świnkę.
jolanka 20:13, 05 lut 2020

Kiedyś tak sobie rozmyślałam o ludzkim życiu i wyszło mi, że stwórca przewidział dla nas jakieś 40 lat życia. Wszystko, co ponad to uda nam się osiągnąć, to zasługa medycyny i osobistego wkładu w profilaktykę zdrowotną.

Kurcze, to mnie wychodzi, że ja jestem już jedna wielka zasługa Oczywiście jestem zdania, ze był to ten, jak piszesz, wkład osobisty, nagroda mi się należy
Gruszka_na_w... 20:17, 05 lut 2020

jolanka napisał(a)

Kurcze, to mnie wychodzi, że ja jestem już jedna wielka zasługa Oczywiście jestem zdania, ze był to ten, jak piszesz, wkład osobisty, nagroda mi się należy

Witaj w klubie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
KasiaBawaria 09:04, 06 lut 2020

Moje dzieciaki tez zaszczepione, pies tez
Pszczelarnia 09:59, 06 lut 2020

Zachowanie ranników i przebiśniegów wskazuje na normalność w naszym odczuciu.

Gruszka_na_w... 17:07, 06 lut 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Zachowanie ranników i przebiśniegów wskazuje na normalność w naszym odczuciu.

Nie zauważyłam w ogrodzie ekscesów przyrodniczych. Wszystko się mieści w normie. Poza brakiem opadów śniegu i siarczystych mrozów.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 17:08, 06 lut 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Moje dzieciaki tez zaszczepione, pies tez

To się chwali.
Zana 18:58, 06 lut 2020

Pewnie wpasowałyby się w ogród? To takie nawiązanie do dyskusji u Anuli.

Piękny!
Obejrzałam stronę. Jak dobrze, że powstała, że nie pozwalacie zapomnieć o tej niewątpliwie wybitnie zasłużonej dla Lwowa postaci. Przecież tam bez mała połowa kamienic ozdobiona jest jego dziełami. Mnie się podoba bardzo wiele jego pokazanych na stronie prac. No dobra, lwy to może też nie moja bajka, ale większość rzeźb, płaskorzeźby są naprawdę świetne.