Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Zana 13:42, 10 lut 2020

Zegar super Będzie mu pięknie z miskantami i hortensjami, mniam
TAR 13:54, 10 lut 2020

Dmuchawce i zegar mnie rozwalily na lopatki, cudo prosze Pani. Czy ja moge sobie zdjecie zegara na fundamencie zapisac na kompie? Pomysl przedni, na taki zegar mam chrapke od dawna. Dmuchawiec tez mi sie podoba i to bardzo, chcialabym tez kilka elfikow kupic, widzialam takie metalowe 30 cm za 25 zł. Moze na targach ogrodniczych w maju cos wyhacze. Rok temu byly ale glowe mialam zajeta czym innym.

Co do formy to mnie ja zapewniaja bialasy, rowerek stacjonarny i moj pan reha przychodzacy co tydzien. a wczoraj zakupilam dla meza na walentynki i kilka jeszcze swiat najblizszych - wioslarza, pewnie sama pokorzystam
Po ostatnich weekendowych pracach lekki zakwas tylko w czesci nadłokciowej. Nogi nic, rok temu po takim samym wysilku nie moglam chodzic kilka dni takie kwasy. Jest dobrze.
Chociaz "skladanie do wora" perovskich malo mnie nie udusilo, wydzielajace sie olejki eteryczne spowodowaly kaszel i dusnosci. tak wiec dziewczyny astmowe, alergiczki i wrazliwe ostroznie.
mrokasia 13:55, 10 lut 2020

Dzień dobry Haniu! Będziesz moją motywacją do podjęcia pierwszych działań ogrodowych, jak już obrobię się z zaległości pourlopowych . Na urlopie zaczęliśmy z eMem chodzić na siłownię i zamierzamy to kontynuować co daje mi trochę nadziei, że może tych "nowo odkrytych" mięśni po ogródkowych pracach będę miała mniej niż zazwyczaj .
Rdzawe prezenty świetne, zegar i dmuchawce mogę przygarnąć gdybyś uznała, że jednak u Ciebie nie pasują . I popieram głos Anuli by kwiatki rozmieścić nieco mniej symetrycznie i równo.
Gruszka_na_w... 14:30, 10 lut 2020

Tarcia, kiedy były jeszcze śnieżne zimy, to kondycję zapewniały mi narty biegowe. teraz ze śniegiem jest kiepsko. Grypa powaliła nas na dwa tygodnie i zabrała resztki energii, której na przedwiośniu i tak jest niewiele. Spacery z psem uskuteczniamy, ale one ćwiczą tylko niewielkie grupy mięśniowe.
Prywatny rehabilitant, czy masażysta niestety jest poza naszym zasięgiem.
Stosujemy z Emem wzajemną wymianę usług w tym zakresie.

Frontowa jest fajna. Teraz przez miesiąc będzie miała kiepski wygląd. Potem to już samograj.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 14:33, 10 lut 2020

mrokasia napisał(a)
Dzień dobry Haniu! Będziesz moją motywacją do podjęcia pierwszych działań ogrodowych, jak już obrobię się z zaległości pourlopowych . Na urlopie zaczęliśmy z eMem chodzić na siłownię i zamierzamy to kontynuować co daje mi trochę nadziei, że może tych "nowo odkrytych" mięśni po ogródkowych pracach będę miała mniej niż zazwyczaj .
Rdzawe prezenty świetne, zegar i dmuchawce mogę przygarnąć gdybyś uznała, że jednak u Ciebie nie pasują . I popieram głos Anuli by kwiatki rozmieścić nieco mniej symetrycznie i równo.

Motywator ze mnie kiepski. Z ledwością znajduje argumenty dla samej siebie.
Trzymam kciuki, żeby to chodzenie na siłownie weszło wam w nawyk.

Cieszę się, że mogłam wejść na ten etap ogrodniczkowania, w którym nie roztrząsa się już tylko wyboru roślin.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
antracyt 15:04, 10 lut 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Osadzenie ostatniego elementu wymagało najwięcej wysiłku. Dla lepszego posadowienia konstrukcji i zabezpieczenia jej przed zgnieceniem, użyłam rozwiązania podsuniętego przez Mrokasię. W ziemię na głębokość 30 cm wbiłam rurę PCV fi 160. Na nią nałożyłam stalową obudowę. Cały ciężar przejęła rura. Zegar stoi na misie wypełnionej betonem. Liczę na to, że w krótkim czasie beton porosną glony, co nieco go spatynuje.

Dla przyspieszenia procesu możesz beton posmarować maślanką
Gruszka_na_w... 15:28, 10 lut 2020

antracyt napisał(a)

Dla przyspieszenia procesu możesz beton posmarować maślanką

Tak właśnie chciałam zrobić.
galgAsia 16:32, 10 lut 2020

Ha, dobrze, że to nie wyścigi - jesteś pierwsza! z zegarem i postumentem. U mnie jeszcze jakoś zbyt mokro, żeby się z nimi ustawiać. Fajnie to wygląda, bardzo fajnie - no ale tak miało być Muszę zaplanować jakąś niespodziewaną wizję lokalną
Dominika11 17:52, 10 lut 2020

Przepięknie i uroczo w ogrodzie

Ozdoby ogrodowe boskie
Gruszka_na_w... 18:07, 10 lut 2020

GalAsiu, wizja lokalna jak najbardziej wskazana. Najlepiej w sezonie.
Dobrze mi się patrzy na ten zegar z kuchennego okna.

Dominiko, cieszę się, że też Ci się podobają. Marzyłam o nich już od dłuższego czasu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies