Gruszka_na_w...
20:22, 16 mar 2020

Udało mi się wreszcie zmobilizować do wysiewu pomidorów. Wysiałam je w dwóch 75 cm skrzynkach. Nie mam szklarni ani foliaka, w gruncie najlepiej mi rosną i owocują odmiany karłowe samokończące. Z wysokich pomidorów posiałam tylko San Marzano. Dość późno owocuje, ale jest idealny do suszenia.
Te karłowe przy sprzyjającej pogodzie pierwsze owoce mają już pod koniec czerwca.
Wsadziłam też kilka nasionek pomidorków coctailowych, choć pewnie siewki pojawią się z samosiewu na ubiegłorocznym stanowisku.
Drzewka w ogrodzie zaczęły otwierać pąki liściowe.
świdośliwa
jabłoń rajska Ola
Zakwitły miniaturowe narcyzy
piwonie
zielenina w warzywniku
dereń jadalny na tle cudownie błękitnego nieba
Te karłowe przy sprzyjającej pogodzie pierwsze owoce mają już pod koniec czerwca.
Wsadziłam też kilka nasionek pomidorków coctailowych, choć pewnie siewki pojawią się z samosiewu na ubiegłorocznym stanowisku.
Drzewka w ogrodzie zaczęły otwierać pąki liściowe.
świdośliwa
jabłoń rajska Ola
Zakwitły miniaturowe narcyzy
piwonie
zielenina w warzywniku
dereń jadalny na tle cudownie błękitnego nieba
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz