Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gosiek33 20:23, 27 mar 2020

Maszynę trzeba wyciągnąć. Bardzo ładne maseczki
roma2 20:30, 27 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Maseczki warto uszyć, jeśli ktoś nie ma ich na stanie. Coraz więcej będzie bezobjawowych nosicieli. Mnie przekonał argument, że człowiek w sposób bezwiedny, wielokrotnie dotyka okolic oczu, nosa i ust.
Ostatnio korzystałam z bankomatu. Zapomniałam o zaleceniu, żeby klawisze wciskać kostką palca. Zrobiłam to jak zwykle opuszkiem. Dezynfekowałam potem kierownice samochodu i drążek zmiany biegów.
Takie to dziwne czasy.

Ja złapałam się wczoraj na tym, że cała twarz mnie swędzi. Podczas zakupów. I oczy i nos i generalnie cała gęba i jej otwory, Pilnowałam się (byłam bez maski), ale jak wyszłam i zdezynfekowałam ręce (wyrób własny z resztek spirytusu, ale procentów pilnowałam), przestało swędziec gębisko i przyległości i spokojnie wróciłam do domu. Trzymajcie sie Haniu!
Gruszka_na_w... 20:31, 27 mar 2020

Roma, w sumie to najbardziej myślę o tych, którzy utracili źródło utrzymania. Tych z kredytami, z pracownikami, z czynszami za lokale. Wiele osób dotknie ta tragedia.
Trzymaj się cieplutko.
Kiedyś znowu zaświeci słonko.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:41, 27 mar 2020

Gosiek33 napisał(a)
Maszynę trzeba wyciągnąć. Bardzo ładne maseczki

Wyciągaj.
Skorzystałam z porad domowej krawcowej
Kobieta prowadzi też swój blog. Link jest pod filmem- tam znajdziesz wykrój.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Mirka 20:43, 27 mar 2020

Roma, w sumie to najbardziej myślę o tych, którzy utracili źródło utrzymania. Tych z kredytami, z pracownikami, z czynszami za lokale. Wiele osób dotknie ta tragedia.
Trzymaj się cieplutko.
Kiedyś znowu zaświeci słonko.

Haniu zwolnienia już się zaczynają . Mój syn w lutym dostał awans a dziś tel z pracy że zwalniają wszystkich pracowników.
Możliwość powrotu obiecują ale czy będzie jeszcze gdzie .
Gruszka_na_w... 20:43, 27 mar 2020

Romcia, podręcznego pojemniczka z płynem dezynfekującym jeszcze nie mam. Wciąż poszukuję spirytusu.
Gruszka_na_w... 20:45, 27 mar 2020

Mirka, współczuję bardzo. Te nadchodzące tygodnie w wielu rodzinach będą ciężkie. Trzeba się mocno wspierać.
galgAsia 20:48, 27 mar 2020

Witajcie w Ciężkich Czasach

Jeszcze będzie przepięknie, jeszcze będzie normalnie... Kiedyś. Niedługo. Za chwilę... Oby.
TAR 20:55, 27 mar 2020

Romcia, podręcznego pojemniczka z płynem dezynfekującym jeszcze nie mam. Wciąż poszukuję spirytusu.

Haniu w aptekach jest, mozna pojsc ze swoim pojemniczkiem i ci naleja porcje za kilka zlotych. Przynajmniej w trojmiescie i okolicach tak jest.
TAR 20:58, 27 mar 2020

Mirka, współczuję bardzo. Te nadchodzące tygodnie w wielu rodzinach będą ciężkie. Trzeba się mocno wspierać.

oj tak, codziennie jestem na laczach z mama i siostra. siostra tez zdalnie naucza, napisala ze ciezko. pracuje ciezej niz na codzien.

oby to sie szybko skonczylo, po prostu musi byc dobrze. a moze nawet jakies lekarstwo sie pojawi.