Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Dorii 14:48, 24 mar 2020

Moje też do mycia. Kocisław strasznie brudzi.
mrokasia 14:53, 24 mar 2020

Dorii napisał(a)
Moje też do mycia. Kocisław strasznie brudzi.

Ja właśnie wczoraj zobaczyłam jak wyglądają moje okna, praca zdalna ma swoje złe strony . Ale zimnica straszna. poczekam na ocieplenie.
Dorii 14:59, 24 mar 2020

I to też minus słonecznego dnia, w pochmurny jakoś nie widać.
galgAsia 19:07, 25 mar 2020

Haniu, coś mi się zdaje, że bardzo dobrze się stało, że tak szybko ogarnęłaś ogródeczek... Z tego co widzę i słyszę, nie jest lekko...
Trzymaj się kochana
Buziaki przesyłam i cieplutkie myśli
Gruszka_na_w... 19:07, 27 mar 2020

Jakoś tak nie mogę się ogarnąć, aby pisać na forum. Podczytuję tylko, co tam u Was słychać.
Lekko nie jest, a póki co, lżej nie będzie.
Powierzchnie pionowe ogarnięte w 80 %, poziome w 50%. Trzeba sobie dawkować, bo czymś trzeba się zająć jeszcze przez jakiś czas. Jakakolwiek praca fizyczna odciąża głowę od myślenia.

Ogród nie wymaga żadnych działań. W warzywniku wykiełkowała rzodkiewka, a reszta przybiera na masie.

Po zmianie czasu ustawie wreszcie zegar w odpowiedniej pozycji.

Ostatnie mroźne dni wstrzymały nieco wegetację. Trawy jeszcze kosić nie trzeba.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
jolka 19:17, 27 mar 2020

No i załapałam się na świeżą porcję foteczek
Pięknie wszystko ogarnięte, berberys już duże listeczki ma.
Donoś Haniu na bieżąco, co tam działasz,
....bo ja zawsze wpadam poczytać

Gruszka_na_w... 19:21, 27 mar 2020

Sytuacja wokół coraz bardziej się komplikuje.
Trzeba było pomyśleć o zabezpieczeniu. Nie przypuszczałam nawet, że w necie będzie tak wiele inspiracji.
Wybrałam ten model- trzywarstwowa, z drucikiem w górnej części.Uszyłam dwie, ale już myślę o następnych. Na zmianę.

Są nawet inspiracje do zrobienia maseczki z miseczki biustonosza.

Odwiedziłam dzisiaj lokalnego producenta bratków. Obsadziłam donice. Stokrotek nie było. Może uda się je kupić w markecie.

Przyszła też paczka z impregnatem do desek. Taras i ganek już pomalowane. Meble tarasowe umyte. Byłoby całkiem przyjemnie, gdyby nie te smutne okoliczności.
A tymczasem koję wzrok różnościami, które do mnie dochodzą z wirtualnej przestrzeni.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:27, 27 mar 2020

jolka napisał(a)
No i załapałam się na świeżą porcję foteczek
Pięknie wszystko ogarnięte, berberys już duże listeczki ma.
Donoś Haniu na bieżąco, co tam działasz,
....bo ja zawsze wpadam poczytać

Jeszcze zapowiadają powrót mrozów, ale jeśli zrobi się cieplej to wegetacja z pewnością ruszy z kopyta. Będzie o czym pisać.
Swoją drogą to w jakieś odrętwienie emocjonalne popadłam.
AnnaCh 19:31, 27 mar 2020

Nie tylko Ty Haniu, dzwoniła dziś do mnie kierowniczka, bo ten tydzień byłam zdalnie, w poniedziałek idę się rozliczyć z tego co zrobiłam i od wtorku biorę opiekę, bo mąż też zdalnie, nie da rady z Jaśkiem siedzieć...
W pracy niewesoło na przyszły tydzień z 10 osób w dziale będą 2 Ja nie wiem jak my po tym wszystkim nadgonimy i damy radę...
Dziś też żeby nie myśleć poszłam poszaleć w ogrodzie, teraz bardzo go cenię, Jasiek też cały dzień na zewnątrz, współczuję ludziom w blokach.
Rzodkiewka już? A kiedy siałaś?
Gruszka_na_w... 19:45, 27 mar 2020

Aniu, tak bardzo współczuję tym wszystkim, którzy mają małe dzieci w domach. W wielu rodzinach jest tylko jedno dziecko. Brak kontaktu z rówieśnikami, to dla dziecka coś strasznego.
Rzodkiewkę siałam na początku marca. Ona szybko wschodzi.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies