Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Dorii 23:11, 23 mar 2020

Lasy równikowe wycina się raczej pod plantacje palmy olejowej, tej od niesławnego oleju palmowego.
Gruszka_na_w... 08:15, 24 mar 2020

Dorii napisał(a)
Lasy równikowe wycina się raczej pod plantacje palmy olejowej, tej od niesławnego oleju palmowego.

Rozpędziłam się.
Te lasy wycina się na piękne podłogi, mebelki i czego tam jeszcze nie wymyśliliśmy w naszej ludzkiej głupocie.
Ponoć pora na czytanie "Mszy za miasto Arras".
Dla równowagi zajmę się powierzchniami pionowymi wewnątrz. Chałupy.
Uściski!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
galgAsia 11:05, 24 mar 2020

A u mnie powierzchniami pionowymi w domu zajął się wczoraj eM
Dorii 12:20, 24 mar 2020

Z własnej woli czy dostał zalecenie?
tulucy 12:27, 24 mar 2020

Mój zajął się dziś rano płaskimi
TAR 12:34, 24 mar 2020

moj wczoraj stwierdzil, ze zaszpachluje po 3 latach dziury w lazience i ulozy chodniczek przy skrzyniach warzywnych, świeto lasu normalnie. nie musialam sie prosic a dzis ma ochote na barszcz ukrainski to wszystkie skladniki przygotowal, ja musze tylko ugotowac jak styrana z roboty wroce ale obiad mam z bani na 3 dni
Dorii 12:41, 24 mar 2020

Barszczyk też bym zjadła, chyba sobie ugotuje. Sobie bo reszta raczej nie zje.
Przed chwilą upiekły się ciasteczka owsiane robione małymi rączkami. Trzeba je zająć czymś by demolka mniejsza była.
Brzozowadzie... 13:47, 24 mar 2020

Cześć Haniu, odzywam się szybciutko, bo przeorganizowanie życia ograniczyło ostatnio mój wolny czas, który wykorzystywałam go maksymalnie na ogród. Wczoraj i dziś za zimno, więc jest chwila na O.
Dzięki za info o pomidorach, dziś w takim razie wysieję, na śmierć zapomniałam
Dostrzegam wiele dobra w tym przymusowym zamknięciu, choć czasami przychodzą również małe kryzysy. Na szczęście lubię moich chłopców więc czas z nimi jest fajny, ale plan dnia trzeba było rozpisać dla dobra wszystkich. Ot, organizacja dużej rodziny
Pozdrawiam serdecznie!
galgAsia 14:01, 24 mar 2020

Dorii napisał(a)
Z własnej woli czy dostał zalecenie?
Kiedyś tam napomknęłam, że muszę zrobić... I tyle . A wczoraj komunikat - umyłem Dumny był z siebie niebywale , więc adekwatnie do wagi sytuacji został pochwalony

Widać, nie tacy oni źli, ci nasi
A na barszcz ukraiński to mi narobiłyście smaka
TAR 14:04, 24 mar 2020

moze tez mojemu napomkne o oknach?