Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 21:28, 06 wrz 2020

Kokesz napisał(a)
Podobają mi się jej postrzępione listki.

U mnie w sezonie już jej prawie nie widać. Poszerzałam rabatę i ona znalazła się w głębi. Kiedy kwitnie, to jest widoczna, a potem stapia się z tłem.

Mnie zaskoczyło jesienne przebarwianie tych dużych forsycji. Jakoś tego nie wiedziałam. Sądziłam, że one są atrakcyjne tylko wiosną.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Juzia 19:41, 07 wrz 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Ogród jest dość nietypowy. Ogrodniczka wiekowa. Tym bardziej doceniam, że się spodobało, to, co wymyśliłam.

A to pewnie dlatego właśnie się spodobał

TAR 19:44, 07 wrz 2020

U mnie w sezonie już jej prawie nie widać. Poszerzałam rabatę i ona znalazła się w głębi. Kiedy kwitnie, to jest widoczna, a potem stapia się z tłem.

Mnie zaskoczyło jesienne przebarwianie tych dużych forsycji. Jakoś tego nie wiedziałam. Sądziłam, że one są atrakcyjne tylko wiosną.

zaczynaja na żółto i konczą na żółto, bardzo ladne jesienne wybarwienia
inka74 19:55, 07 wrz 2020

Pięknie przebarwia ci się trzmielina - moje zielone jeszcze całe. Ogród u ciebie wcześniej jesienne szaty ubiera.

Czy dobrze zrozumiałam, że wybierasz się na zasłużony odpoczynek od pracy? Ja nie wiem, czy to takie czasy ale ja to już bym z chęcią uwolniła się od niektórych osób. Poziom absurdu sięga zenitu. A futrzaki są zawsze dobrą terapią na wszelkie głupoty.
Gruszka_na_w... 20:27, 07 wrz 2020

inka74 napisał(a)
Pięknie przebarwia ci się trzmielina - moje zielone jeszcze całe. Ogród u ciebie wcześniej jesienne szaty ubiera.

Czy dobrze zrozumiałam, że wybierasz się na zasłużony odpoczynek od pracy? Ja nie wiem, czy to takie czasy ale ja to już bym z chęcią uwolniła się od niektórych osób. Poziom absurdu sięga zenitu. A futrzaki są zawsze dobrą terapią na wszelkie głupoty.

Mogłabym być emerytką już od stycznia, ale wiązałoby się to z przedwczesnym porzuceniem małych ludzików. Polubiliśmy się bardzo, więc im tego nie zrobię.
Swoją pracę bardzo lubię, mam tylko awersję do nadmiernej biurokracji, ogólnego bałaganu w przepisach, ciągłych rewolucji i skłonności narodowo- katolickich pchających się wszystkimi możliwymi sposobami.
Wkurza mnie, że wciąż wciskamy dzieciakom wizje pięknego umierania za ojczyznę, zamiast skupić się nad tym, jak pięknie można dla niej żyć. Coraz częściej z tego powodu mi się ulewa, więc na kolejne 3 lata już nie zostanę.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:28, 07 wrz 2020

TAR napisał(a)

zaczynaja na żółto i konczą na żółto, bardzo ladne jesienne wybarwienia

Te duże przebarwiają mi się w odcieniach bursztynu i miodu.
Gruszka_na_w... 20:29, 07 wrz 2020

Juzia napisał(a)

A to pewnie dlatego właśnie się spodobał

Zgrzybiałość ma swoje zalety.
Juzia 20:38, 07 wrz 2020

Zgrzybiałość ma swoje zalety.

Buahahaha!
Oby więcej takich 'zgrzybielców'

inka74 20:42, 07 wrz 2020

Rozumiem klasa 1-3. Coś na temat absurdów w tych instytucjach wiem, jedna ze znajomych jest polonistką w liceum a jej siostra w przedszkolu pracuje z najmłodszymi. Wcześniej nie było lepiej ale teraz to co się wyprawia to już przechodzi ludzkie pojęcie.
Gruszka_na_w... 20:56, 07 wrz 2020

inka74 napisał(a)
Rozumiem klasa 1-3. Coś na temat absurdów w tych instytucjach wiem, jedna ze znajomych jest polonistką w liceum a jej siostra w przedszkolu pracuje z najmłodszymi. Wcześniej nie było lepiej ale teraz to co się wyprawia to już przechodzi ludzkie pojęcie.

Ponad 30 lat temu przygotowywałam dla nadzoru ze 4 kartki A4. To była cała biurokracja. Ktoś ufał, że wiem, co czynię. Sprawdzał to zresztą podczas niezapowiadanych wizytacji. Dzisiaj wypełniam papierami dwa grube segregatory. Wciąż mnie kusi, żeby wcisnąć tam niecenzuralny tekst, w celu sprawdzenia, czy ktokolwiek to czyta.Zamiast się skupić na wymyślaniu fajnych lekcji, to tworzę jakieś bezsensowne druki. I tak zewsząd słyszę, że jestem nierobem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies