Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Milka 17:08, 08 lis 2021

Pospacerowałam...kolory piękne, frontowa idealna, ale żeby juz mieć kanciki zrobione, no szok Haniu- pracusiu
Judith 21:23, 08 lis 2021

Tez mam widok na brzozy, gdy zalegam na kanapie .
Pięknie masz, Haniu. Zajrzałam na początek Twojego wątku i uświadomiłam siebie, ze kiedyś - wędrując incognito po forum - śledziłam Twój wątek. Pamietam temat budowy, która powstawała na wysokości Twojego tarasu i Twojej do niej niechęci (całkowicie zrozumiałej dla mnie, dlatego zapamiętałam .
Teraz zjawiłam sie u Ciebie po raz pierwszy oficjalnie i od razu z interesem .
Otóż namąciłaś mi w głowie różami okrywowymi, no! . Zatem po radę w zakresie konkretnych odmian przychodzę.
Wiesz, jakie chcę - niewymagające, a długo kwitnące. Kolory mają mniejsze znaczenie niż intensywność i czas (w sensie długość) kwitnienia.
Pomożesz?

EDIT: Niech to piorun trzaśnie - zamiast dać oczom odpocząć od monitora to latam po necie i oglądam roze okrywowe, boszszsz. Amica śliczna jest. Znasz?
Gruszka_na_w... 21:34, 08 lis 2021

Judith napisał(a)
Tez mam widok na brzozy, gdy zalegam na kanapie .
Pięknie masz, Haniu. Zajrzałam na początek Twojego wątku i uświadomiłam siebie, ze kiedyś - wędrując incognito po forum - śledziłam Twój wątek. Pamietam temat budowy, która powstawała na wysokości Twojego tarasu i Twojej do niej niechęci (całkowicie zrozumiałej dla mnie, dlatego zapamiętałam .
Teraz zjawiłam sie u Ciebie po raz pierwszy oficjalnie i od razu z interesem .
Otóż namąciłaś mi w głowie różami okrywowymi, no! . Zatem po radę w zakresie konkretnych odmian przychodzę.
Wiesz, jakie chcę - niewymagające, a długo kwitnące. Kolory mają mniejsze znaczenie niż intensywność i czas kwitnienia.
Pomożesz?

Siedem lat zleciało od momentu zamieszkania. Od sadzenia pierwszych roślin dziesięć. Sporo się zmieniło, ale wysokich drzew nadal brak, choć doceniam fakt, że w ogrodzie zapewniona jest intymność.
O różach napiszę u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:10, 08 lis 2021

Milka napisał(a)
Pospacerowałam...kolory piękne, frontowa idealna, ale żeby juz mieć kanciki zrobione, no szok Haniu- pracusiu

Kancikowałam i porządkowałam po godzince przez 3 dni. Jeśli tyle wystarczy do miana pracusia, to OK.
Z praca zawodową już się pożegnałam. czasu niby więcej, ale ciągle coś go zajmuje. I wcale nie jest to ogród. W nocy dłużej czytam, ale wstawać już nie muszę rannym świtem. Śniadanko, kawka, spacer z psem- niespiesznie i robi się południe.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:14, 08 lis 2021

Martka napisał(a)

Haniu, zastygam, zmysły oniemiały do granic z zachwytu, w pełni usatysfakcjonowane Szaleństwo jesienne! A Ty - Pracusia, Artystka słowa i łodygi

Berło "mistrzyni słowa" jest już w Twoich rękach, do społu z Wiklasią.
Obie potraficie wywołać słowem sporo emocji. To cenny dar.
A w tej jesieni za oknem faktycznie można się zatopić. Cudna jest.
Gruszka_na_w... 22:17, 08 lis 2021

Agatorek napisał(a)
Haniu, jestem zachwycona jesienią w Twoim ogrodzie. Jest cudowna . Uwielbiam takie kontrasty jak odcienie czerwieni, czy pomaranczu z zielonym. No po prostu boskie widoki.

Cieszę się, że Ci się podoba.
Ogrodnikowi jesień nie musi się kojarzyć ponuro. Nawet w listopadzie.
Rumianka 10:13, 09 lis 2021

Haniu, taką ucztę kolorów zafundowałaś do oglądania...poczęstowałam się więc tymi darami, bo trudno przejść obok nich obojętnie...Pięknie skomponowane rabaty...
Juzia 19:47, 09 lis 2021

Haniu ogród ci płonie!

Pięknie jak zawsze. Nie ważne jaka pora roku... twój ogród zawsze mnie zachwyca.
jolanka 20:43, 09 lis 2021

Nie wiem czy mam gratulować zawodowego odpoczynku
Sama w ub roku baaardzo się cieszyłam, że mogę wreszcie wstawać kiedy chcę i że na pewno będę miała teraz tyle czasu na różności ile tyko… no wlaśńie. Czasie kochany, gdzie ty?
Na pewno mam poczucie swobody, wolności i tego że „nic nie muszę” a mogę wiele (miałam napisać, że wszystko mogę ale zaczęłam się w tym momencie bardzo śmiać) ciekawe dlaczego
Haniu, Twoje jesienne zdjęcia są bardzo klimatyczne, z ogromną radością je oglądam. Cudnie masz
wiklasia 21:36, 09 lis 2021

Dziękuję Haniu za uznanie. Choć słowa ostatnio w gardle mi więzną patrząc na otaczającą rzeczywistość. I tylko łacina ciśnie mi się na usta, więc pozwolisz, że "zaklnę" sobie szpetnie pod nosem quo vadis mundi?