Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:04, 16 lis 2021

I na koniec takie tamy sprzed kilku dni.

Klon strzępiastokory wciąż ulistniony.

Rozchodniki jeszcze zdobią.

Przebarwiły się azalie.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 22:12, 16 lis 2021

Kolory tak intensywne, ze ogród soczyście wyglada nawet we mgle .
kasia1 07:19, 17 lis 2021

Haniu, gratuluję emerytury. Mi jeszcze do emerytury daleko, uważałam, że pracować trzeba jak najdłużej, bo niby dzięki temu zachowuje się sprawność ciała i umysłu. Ale ostatnio moja koleżanka przeszła na emeryturę (pracowała 5 lat dłużej). Odwiedziła nas po miesiącu. Szczęśliwa, wyluzowana. Nic już nie musi. Wszystko może. Nie ma stresu niedzielnego, co czeka ją w poniedziałek w pracy. Widać, że jest emerytura jej służy.
Fajnie, że teraz masz więcej czasu, by cieszyć się ogrodem.

Martka 07:43, 17 lis 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, jeśli listopad może tak wyglądać w ogrodzie, to ja się piszę na jego omiatanie razem z Tobą  Piękny on.... Sprawiłaś, że jesienią jest bardzo wytrwały, nie gubi fasonu i emanuje kolorami. Mgła dodaje klimatu i absolutnie nie jest zbędna
Budujące są Twoje słowa o obecnym czasie. Potrafisz cieszyć się życiem, doceniasz miejsce, w którym jesteś, a to podstawa szczęścia. Pisanego drobnymi chwilami uważnego, nie pobieżnego odbierania świata, natury, ludzi. Niech ten stan radości i pięknych widoków trwa Porannie pozdrawiam, Haniu!
tulucy 09:09, 17 lis 2021

Haniu, jako żel mocno nieczasowa ostatnimi czasy, to mocno w tyle i nie na bieżąco. Ale nadrobię, nadrobię, bo mnie skalp Jacqueline zaintrygował.

Braku napięcia zazdroszczę na równi z widokami do omiatania. I miejscówki do omiatania takoż.
Roocika 09:14, 17 lis 2021

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Teraz wreszcie mam w życiu dobry czas. Wiele jeszcze mogę, ale już niewiele muszę. Nie wiem, ile takiego czasu zostało mi dane, więc korzystam.
Bez napięcia mogę omiatać jesienne mgły. Uwielbiam takie klimaty.

I jestem wdzięczna losowi, że na wyciągnięcie ręki mam coś więcej niż beton i asfalt.

Żeby każda osoba na emeryturze miała takie podejście Haniu. Ty, Twoje podejście do życia i ogród jaki stworzyłaś są dla mnie dowodem, że można inaczej, nie znam takich osób w realu.
I chociaż nie umiem pięknie pisać, to chciałam Ci podziękować, że się dzielisz myślami, podejściem do życia i ogrodem, który stworzyłaś.
inka74 09:27, 17 lis 2021

Listopadowy ogród wygląda nadal bardzo atrakcyjnie i bujnie. Dobrze mieć taki swój kawałek zielonego. Nie mogłabym już się przenieść do bloku, nie dałabym rady w betonowej dżungli.

Trochę zazdroszczę ci emerytury a właściwie stanu umysłu i tego, że już "nie musisz". Wzięłam poprzedni tydzień wolnego i... to był najlepszy czas od sierpnia czyli ostatniego urlopu. Praca, a właściwie ludzie w niej i ich pomysły, dobijają mnie psychicznie. Mam ogromną ochotę pyrgnąć to wszystko w diabły i... wyjechać. Ale nie mogę. Ja jeszcze jestem na etapie, że muszę, a przynajmniej muszę mieć plan B zanim gwizdnę papierami, ech...
nicol21 11:52, 17 lis 2021

Ogród we mgle prezentuje się pięknie!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
TAR 12:35, 17 lis 2021

ech te mgly, ostatnio nie odchodza. ogrod mocno nostalgiczny i piekny ale juz wolalabym ten wiosenny, zielonosci i blekit nieba
Chociaz ogrod Twoj oko przyciaga o kazdej porze roku.

Fajnie masz Haniu, ze juz nic nie musisz. Do tego etapu u mnie jeszcze daleko. Ale moze to nowe ostatecznie bedzie tym miejscem gdzie kiedys powiem: nic nie musze a chce

Gosiek33 15:44, 17 lis 2021

Mocno listopadowe widoki Twojego ogrodu jakoś kojąco na mnie podziałały

Cieszę się, że możesz w końcu się teraz cieszyć spokojem