Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Roocika 12:13, 05 maj 2022

Haniu, 10 lat to dużo i mało jednocześnie. Czas tak szybko biegnie, gdybym miała głowę 10 lat temu do ogrodu...

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pięknie
Wiolka5_7 13:36, 05 maj 2022

Piękna ta Twoja Ola
ryska 20:01, 05 maj 2022

Wiśnia i kukliki robią wrażenie i jak się ogląda zdjęcia konkursowe traw i jak szuka drzewa do ogrodu Idealny duet.
Kompostownik zbudowałaś solidny i funkcyjny. Z pewnością ułatwi pozyskiwanie złota.
Mój jednokomorowy po wędzarce drewnianej jest trwały ale za mały
Juzia 22:10, 05 maj 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Nie no...
Pięknie masz!
Nieustająco
Gruszka_na_w... 18:58, 06 maj 2022

Roocika napisał(a)
Haniu, 10 lat to dużo i mało jednocześnie. Czas tak szybko biegnie, gdybym miała głowę 10 lat temu do ogrodu...

Pięknie

Chęć dłubania w ziemi naszła mnie w okolicach 40-tki. Potrzebowałam czegoś, co pomoże mi uwolnić głowę od stresów związanych z pracą i wchodzeniem pacholąt w okres burzliwego dojrzewania. Pomogło i zapragnęłam większych połaci. I tak to sobie stopniowałam: od rabatek przy bloku, poprzez ROD-owską działkę, do obecnych połaci ogrodowych.
Sporo temu ogrodowi dałam, ale odwdzięczył się z nawiązką.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 19:00, 06 maj 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękna ta Twoja Ola

Wychodzi powoli z fazy majtkowego różu.
Przekazała pałeczkę azalii.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
LIDKA 19:02, 06 maj 2022

Dziś oglądalam azalie w szkółce. Podoba mi sie Twoja.
Gruszka_na_w... 19:08, 06 maj 2022

ryska napisał(a)
Wiśnia i kukliki robią wrażenie i jak się ogląda zdjęcia konkursowe traw i jak szuka drzewa do ogrodu Idealny duet.
Kompostownik zbudowałaś solidny i funkcyjny. Z pewnością ułatwi pozyskiwanie złota.
Mój jednokomorowy po wędzarce drewnianej jest trwały ale za mały

Niby duży ten mój kompostownik, ale całej ogrodowej materii w nim nie mieszczę. Część wędruje jako odpad bio. Myślę, że i trzy takie spokojnie byłyby wykorzystane. Tak, że rozumiem Twój ból związany ze zbyt małym kompostownikiem.

Lubię te kukliki bardzo.

Ciekawa jestem tych odmianowych. Sadziłam je rok temu u kresu ich kwitnienia, więc dopiero teraz zobaczę j w pełnej krasie. Właśnie startują.

Gruszka_na_w... 19:12, 06 maj 2022

LIDKA napisał(a)
Dziś oglądalam azalie w szkółce. Podoba mi sie Twoja.

To azalia japońska. Obok rośnie druga- będzie kwitła na biało. Fajne są, bo nie zrzucają listków, a ta różowa jesienią pięknie przebarwia się na bordowo.
Warto znaleźć dla nich i dla rodków jakiś zakątek w ogrodzie.

Gruszka_na_w... 19:21, 06 maj 2022

Juzia napisał(a)

Nie no...
Pięknie masz!
Nieustająco

Widać wiosnę, słychać ją i czuć. To dla mnie ważne.
Tulipany Doll's minuet są wieloletnie i ładnie przyrastają. Mój aparat niestety nie oddaje poprawnie ich barwy.

Czosnki zaczynają!

Ta pewnie rozpuści wici, że asortyment żywieniowy się poszerzył.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies