Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Judith 18:54, 21 cze 2023

U mnie zaczyna padać, hura!
Gruszka_na_w... 20:03, 21 cze 2023

U mnie przeszły cztery oberwania chmury. Trochę poturbowało wysokie róże. Przedpłocie znowu zalane.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Judith 20:10, 21 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Długą prostą dobrze się obiega ogród.
Dzisiaj pewnie początek astronomicznego lata. Kalendarzowe od jutra.

No fakt
Helen 07:16, 22 cze 2023

U mnie nic nie spadło, ani wczoraj ani w sobotę…
Roocika 08:12, 22 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Jutro pierwszy dzień lata. U mnie je już widać, a przede wszystkim słychać i czuć. Piękny czas przed nami. Obiecuje sobie znaleźć jak najwięcej czasu na omiatanie ogrodu z pozycji horyzontalnej.

A na zewnątrz kolejna burza.

A ja od 3 tygodni obiecuję sobie, że zacznę pielić Bo już zarosłam chwastami
U nas w końcu też spadł jakiś deszcz w nocy. Lepszy rydz niż nic.

Busz masz świetny
April 09:31, 22 cze 2023

Brak równowagi w naturze, ciągle z wodą do mnie nie dojechali
Haniu, czy twoje parzydła nie były objadane przez małe gąsienniczki? Piękne są masz okazy, nietknięte. U mnie zostały same pędy z kwiatami. Liście zjedzone do zera. Mimo jednego oprysku, jak się bardzo wnerwiłam. Niestety nie pomógł.
Gruszka_na_w... 10:33, 22 cze 2023

April napisał(a)
Brak równowagi w naturze, ciągle z wodą do mnie nie dojechali
Haniu, czy twoje parzydła nie były objadane przez małe gąsienniczki? Piękne są masz okazy, nietknięte. U mnie zostały same pędy z kwiatami. Liście zjedzone do zera. Mimo jednego oprysku, jak się bardzo wnerwiłam. Niestety nie pomógł.

Deszczowe mają być też kolejne dni. Niebiański beczkowóz powinien dotrzeć i do Ciebie.
Boję się już pisać, że u mnie coś jest zdrowe, bo ilekroć to zrobię, to przyplątuje się jakaś zaraza (vide Ola). Parzydeł nic nie wcina. Może to zasługa ptasiej drobnicy?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 10:36, 22 cze 2023

Roocika napisał(a)

A ja od 3 tygodni obiecuję sobie, że zacznę pielić Bo już zarosłam chwastami
U nas w końcu też spadł jakiś deszcz w nocy. Lepszy rydz niż nic.

Busz masz świetny

Ozdobne rabaty wymagają u mnie nie tyle pielenia, co usunięcia tego, co już odegrało swoją rolę. Mus wpuścić trochę powietrza w ten busz.
Ten fragment długiej prostej jest idealnie bezobsługowy.
Gruszka_na_w... 10:37, 22 cze 2023

Helen napisał(a)
U mnie nic nie spadło, ani wczoraj ani w sobotę…

Do końca tygodnia ma być burzowo. Na jutro zapowiadają kolejną falę deszczu. Życzę, aby i do Ciebie zawitała.
anuska2507 10:41, 22 cze 2023

Oby i do mnie dotarła porządna chmura. Ty miałaś wczoraj kilka oberwań, a u mnie tylko rano ledwie zwilżyło ziemię.