Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:05, 04 lut 2024

darkowa napisał(a)
Ojej współczuję sąsiadce takich przeżyć,
a zarazem zazdroszczę takiej{ciebie} sąsiadki.
Masz wielkie serce

Też jej współczuję tych przeżyć.
Wzajemnie sobie pomagamy w opiece nad czworonogami podczas wyjazdów. Przy okazji wytworzyła się taka większa więź.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Anda 22:07, 04 lut 2024

Haniu, u mnie znów inwazja „szczypiorku”. Zeszłoroczne opady bardzo przysłużyły się tym czosnkom. Tyle ich usunęłam a one się jeszcze bardziej rozmnożyły.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Gruszka_na_w... 22:11, 04 lut 2024

antracyt napisał(a)
Wydaje mi się, że rodzinne sprawy sądowe zawsze są trudne, a kiedy są w tym wszystkim dzieci to już szczególnie. Nawet po wielu latach potrafią się wraz z traumą ciągnąć za ludźmi (i wcale nie z powodu niechęci do rozpoczęcia nowego).
Haniu, znam 2 byłe małżeństwa, które z boku wyglądały na idealne... i dla przeciwwagi 2 związki, które z góry oceniłam jako stracone już na wstępie, a one trwają od wielu lat i wydaje się że wytworzyły działające systemy

Rzeczywiście jest tak jak piszesz. Moje sąsiedzkie typy rozwodowe były zupełnie inne. Może tam, gdzie jest więcej kłótni i trzaskania drzwiami emocje szybciej stygną.
Dzieci rzeczywiście żal, zwłaszcza, że wśród tych odchodzących rodziców wielu jest takich, którzy uznają, że rozwód z mamą/tatą jest równoważny z unieważnieniem bycia rodzicem swojego dziecka. Smutne to bardzo.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:12, 04 lut 2024

Anda napisał(a)
Haniu, u mnie znów inwazja „szczypiorku”. Zeszłoroczne opady bardzo przysłużyły się tym czosnkom. Tyle ich usunęłam a one się jeszcze bardziej rozmnożyły.

A wiesz, że mnie się chyba udało je wyeksmitować. W ogóle ich nie widzę na rabatach. Jestem przeszczęśliwa.
darkowa 22:14, 04 lut 2024

Dziękuję za odpowiedź , zatem czekam

Haniu a z jakiej pogody korzystasz??
Gruszka_na_w... 22:15, 04 lut 2024

LIDKA napisał(a)
Hania ja bylam niedawno świadkiem na rozwodzie. Traumatyczne przeżycie.
Moja koleżanka wzieła kota na pocieszenie.

Też byłam świadkiem, ale mogłam tylko poświadczyć o tym, że to był fajny związek i zgrana rodzina.
Kot tez potrafi pocieszyć.
Gruszka_na_w... 22:29, 04 lut 2024

darkowa napisał(a)
Dziękuję za odpowiedź , zatem czekam

Haniu a z jakiej pogody korzystasz??

Mam na laptopie zainstalowaną jakąś wersję aplikacji Foreca Weather. Pokazuje prognozę godzinową, tygodniową, miesięczną, opady, zanieczyszczenia powietrza. Ikonka jest podpięta do paska
darkowa 20:30, 05 lut 2024

O dziękuję właśnie sobie zainstalowałam

A w ogrodzie coś robisz?
Gruszka_na_w... 21:43, 05 lut 2024

darkowa napisał(a)
O dziękuję właśnie sobie zainstalowałam

A w ogrodzie coś robisz?

Nic. Zniechęca mnie deszcz i wiatr, choć na temperaturę narzekać nie można. Dzisiaj było 10 stopni na plusie.
Obmyślam trasy tegorocznych wojaży.
Muszelka 22:33, 05 lut 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Obmyślam trasy tegorocznych wojaży.

Znam słodki smak tej czynności