Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

adkawi 20:04, 15 gru 2016

Fajny u Ciebie przytulny ogródeczek
Jana 20:07, 15 gru 2016

Basilikum napisał(a)
moze najemcom przed swietami uda sie uregulowac dlug. W mojej rodzinie jest zwyczaj by w wigilie nikomu nie byc nic dluznym
oby i tego się należy kurczowo trzymać
Rytla 22:23, 15 gru 2016

odcinamy, bo nie ma czym zapłacić jest jak najbardziej do udowodnienia, tnijcie!
zoja 06:57, 16 gru 2016

Chyba masz racje z tym wstydem - wzial sie i zniknal
Tylko starsi jeszcze potrafia sie wstydzic takich rzeczy.
Macham w ten mroxny poranek!
natka098 08:37, 16 gru 2016

To ja może podpowiem na przyszłość. Najlepiej założyć licznik światła przedpłacony. Wtedy wykupujesz wynajmującym światło na najbliższy msc po opłaceniu. A bez swiatla żyć sie nie da.
pestka56 13:17, 16 gru 2016

O, to jest dobry pomysł Nie płacą, to nie mają prądu. Na dodatek można lepiej kontrolować zużycie. Licznik przedpłatowy założą w ciągu 2 dni. przynajmniej tak jest u nas. Jak rozważaliśmy taryfę i mieliśmy problem ze zbyt wysokimi płatnościami, wypytywaliśmy także o ten system.
Gruszka_na_w... 14:05, 16 gru 2016

Dziewczyny, dzięki za rady, ale ta ustawa mająca chronić lokatorów kamienic w dużych miastach przed czyścicielami naprawdę bardzo utrudniła życie uczciwym wynajmującym.
Zmiana licznika niewiele da- najemca może opłacić koszt energii, a reszty nie. Mając umowę może samodzielnie podpisać umowę z innym dostawcą. Wedle ustawy, żeby rozpocząć procedurę eksmisji musi zalegać z opłatami za 4 pełne okresy płatności. Najemca może wpłacać 50 zeta i już nic mu nie można zrobić. Można sądowo dochodzić płatności, ale to długotrwałe. Trudny temat. Nie ma szybkiego sposobu rozwiązania problemu. Trzeba zdać się na ślepy los plus pisma.
Niech to będzie przestrogą dla innych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
pestka56 15:23, 16 gru 2016

Psia krew A moja córka odsądziła mnie od czci i wiary, gdy podjęłam decyzję o sprzedaży mieszkania po rodzicach ;(
AgataP 17:01, 16 gru 2016

pestka56 napisał(a)
Psia krew A moja córka odsądziła mnie od czci i wiary, gdy podjęłam decyzję o sprzedaży mieszkania po rodzicach ;(

I bardzo dobrze, jak czytam przygody Gruszeczki to krew mnie zalewa
Gosiek33 17:19, 16 gru 2016

pestka56 napisał(a)

możemy sobie rękę podać, jak ognia boję się wynajmu, choć nie w sprawie mieszkaniowej straciliśmy ładnych parę groszy przez nieuczciwych ludzi, zrobiłam dokładnie to samo co Ty

Niestety Gruszka pod ścianą stoi