Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

pestka56 17:37, 16 gru 2016

No, stoi i takie podlece jej się trafiły.
Mój kuzyn miał w zeszłym rku podobną sytuację. Skończyło się sądem.
AnnaCh 17:58, 16 gru 2016

Oj, ja chyba do dzisiejszych czasów też nie pasuję... Jak można nie mieć za grosz honoru? Spaliłabym się ze wstydu.
Trzymam kciuki za pozytywne rozwiązanie sprawy.
Rumianka 22:06, 16 gru 2016

Miałam podobny przypadek Gruszeczko...Też mi nie zapłacili za najem, doszły do tego zaległości za prąd, ogrzewanie, wodę..itp... Pal licho te pieniądze, ale byłam szczęśliwa, że w końcu wynieśli się gnoje...A zlitowałam się nad rodziną z 2 dzieci...myślałam wówczas, mają małe dzieci to nie będą imprezować...w jakim błędzie byłam...głupia i naiwna...dopiero po fakcie rozumu mi przybyło, bo takie durnowate prawo mamy zafundowane przez .......już nie napiszę kogo.
tulucy 00:56, 17 gru 2016

Mało tego, jeszcze jak ktoś ma legalną umowę najmu, to może się zameldować bez zgody właścicieli i zameldować pół swojej rodziny i znajomych... Dlatego moje stało puste ponad 2 lata i też chciałam sprzedać już... Teraz za czynsz siedzi siostrzeniec, bo wcześniej wynajmował rynkowo. On ma lżej, ja mam spokój.
Gruszka_na_w... 16:23, 20 gru 2016

Święta tuż, tuż...
"Przy wigilijnym stole,
Łamiąc opłatek święty,
Pomnijcie, że dzień ten radosny
W miłości jest poczęty"

Niespiesznie szykuję się do świąt. Choinka już ubrana, domek przystrojony, bigos ugotowany, śledzie zrobione. W kolejce czeka pasztet i pieczone mięsa. Lubię ten czas, choć wtedy najbardziej odczuwam brak tych, którzy odeszli. Cieszę się obecnością tych, którzy są. I tak w rozkroku między smutkiem a radością upływa mi Boże Narodzenie.

A w ogrodzie mgła i delikatny szronik.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:26, 20 gru 2016

Spokoju życzę w ten niespokojny czas.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Sebek 17:16, 20 gru 2016

O tam niespokojny czas
Choć za chwilę lecę do galerii, jeszcze mi się przypomną Twoje słowa
Gruszka_na_w... 18:50, 20 gru 2016

Sebek napisał(a)
O tam niespokojny czas
Choć za chwilę lecę do galerii, jeszcze mi się przypomną Twoje słowa

W takich chwilach cieszę się, że mieszkam w szczerym polu. Nic mnie nie kusi.
ZieloneWrota 20:08, 21 gru 2016

Gruszeczko zdrowych, spokojnych, Świąt, oraz mnóstwo inspiracji ogrodowych na Nowy Rok , pozdrawiam
Agania 21:21, 21 gru 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W takich chwilach cieszę się, że mieszkam w szczerym polu. Nic mnie nie kusi.

A mnie kusi za dużo, siedzisz w domu ja wracając z pracy mam za dużo kuszenia...a za mało czasu na przygotowanie Świąt, a u Ciebie cudowne dekoracje i klimat świąteczny