Znacie zapewne powiedzenie, że naśladownictwo jest najwyższą formą uznania.

Na forum bardzo często korzystamy z pomysłów innych nie tylko tych związanych z nasadzeniami., ale również tych dotyczących dekoracji ogrodowych.
Ogród April jest dla mnie niedoścignionym wzorem jeśli chodzi o ogrodowe dekoracje. Od dawna podziwiałam u niej elementy biżuterii ogrodowej.
Nie mogłam się oprzeć pokusie zaproszenia podobnych dekoracji do siebie.
Jolu, dziękuję za inspiracje.

Kiedy tylko patrzę na te rzeźby, to myśli automatycznie biegną ku Twojej osobie.

Taka miła pamiątka.
Ależ mi zgrzyta ten niebieski świerk glauca globosa.

Pewnie kiedyś nie wytrzymam i pójdzie do świerkowego nieba.
Na misę z cortenu trochę żal było mi wydawać pieniądze. Racjonalne myślenie mocno protestowało.

Początkowo chciałam nabyć, jak to pisze Magarka, misę tombakową. Los jednak zdecydował inaczej. Panu zepsuła się maszyna do produkcji owych mis, wysyłka byłaby nie wiadomo kiedy. Odwołałam to zamówienie i nabyłam bardzo solidną żeliwną misę o bardzo stabilnej podstawie. Misa jest co prawda czarna, ale w tym kolorze jest też pobliska pergola do warzywnika, więc jest zachowana pewna spójność kolorystyczna.
Judith i Mrokasia z kolei zmotywowały mnie do nabycia malutkiej solarnej fontanny (zakup w drodze). Dziękuję dziewczyny.

Uwielbiam patrzeć na to miejsce z okna kuchennego.
Misa stoi w miejscu po dwóch wykarczowanych jałowcach. teraz trzeba tylko poczekać, żeby powsadzane wokół misy rośliny nabrały masy.
~ Władysław Tatarkiewicz