Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 16:38, 25 cze 2024

Wafel napisał(a)
Posiedziałabym z książką na tej twojej ławeczce... cudowny widok ❤️

Z ławeczki można omiatać warzywnik, skarpę i rabatę z misą. Brakuje nieco szerszej perspektywy.

Mniej więcej to, co jest po prawej stronie na tym zdjęciu.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:49, 25 cze 2024

antracyt napisał(a)
Zjadłabym zawartość talerza Tak, to największa przyjemność wyskoczyć do ogrodu po świeże produkty.

Lada dzień będę wykopywać sadzony jesienią czosnek. Bobu i agrestu starczy jeszcze na jeden seans filmowy. Na szczęście zaczyna owocować cukinia. Lubię ja wykorzystywać w kuchni. Na pomidory i ogórki trzeba jeszcze trochę poczekać.

Różyczki dla Ciebie, bo lubisz.

Wciąż nie wiem, czy to Kimono, czy nie. Jedno jest pewne. Wciąż zachwyca mnie jej kolor.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 16:56, 25 cze 2024

Juzia napisał(a)
Ciecierzyca lepsza pieczona z przyprawami

Znalazłam przepisy. Kiedyś zrobię eksperyment kulinarny. Nie wiem tylko, czy traktować ją wtedy jako zastępstwo chipsów (nie przepadam), czy jako dodatek do dania głównego.

Najbardziej dziki zakątek ogrodu.

Judith 17:03, 25 cze 2024

Zdjęcie z psem sugeruje ogromne połacie ogrodu . Czy już mówiłam, ze masz świetnie zagospodarowana przestrzeń? No to mówię raz jeszcze .
Gruszka_na_w... 17:05, 25 cze 2024

TAR napisał(a)
Fotka z ławeczką cudna. Az chce sie przysiąść i ponapawac

Jeszcze kilkanaście dni temu trudno było tam przysiąść, bo brzozę opanowały jakieś mszyce. Znowu trzeba będzie jaą malować, bo tej spadzi trudno się pozbyć.
Najczęściej przysiadam na ławeczce na wirażu. Jest z niej widok na bylinówkę i róże.

Gruszka_na_w... 17:10, 25 cze 2024

Judith napisał(a)
Zdjęcie z psem sugeruje ogromne połacie ogrodu . Czy już mówiłam, ze masz świetnie zagospodarowana przestrzeń? No to mówię raz jeszcze .

Chyba udało się maksymalnie wykorzystać zastaną przestrzeń. Są wyraźne strefy ogrodowe ogrodowe, komunikacja między nimi przebiega sprawnie.
Judith 17:14, 25 cze 2024

Haniu, chciałaś, żeby dać znać, gdy rozwiązany będzie problem uciekającej z misy fontanienki solarnej. Opisałam u mnie .
Agatorek 18:17, 25 cze 2024

Ależ masz kwiecia ❤️
Róże przecudne, z różnymi dodatkami kwiatowymi

Miejscówka z ławeczką rzeczywiście zachwyca ❤️
Juzia 19:04, 25 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Znalazłam przepisy. Kiedyś zrobię eksperyment kulinarny. Nie wiem tylko, czy traktować ją wtedy jako zastępstwo chipsów (nie przepadam), czy jako dodatek do dania głównego.

My jemy same Jako zastępstwo chipsów, orzeszków czy popcornu
Ale można i do obiadu. Jakimś sosikiem polać, bo one takie suche i zapychające

Pysznogłówek zazdroszczę. Uwielbiam ich zapach!!!
Gruszka_na_w... 19:08, 25 cze 2024

Judith napisał(a)
Haniu, chciałaś, żeby dać znać, gdy rozwiązany będzie problem uciekającej z misy fontanienki solarnej. Opisałam u mnie .

Doczytałam. Pomysłowy z Ciebie Dobromir.
Od położenia na tafli wody fontanna ani razu nie wyskoczyła z misy, nawet podczas wiatru.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies