Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Makao 10:12, 27 lis 2024

Łał to u Ciebie ostro jest
TAR 10:21, 27 lis 2024

Wiesz, karmnik dla wiewiorek ma z przodu przezroczysta plekse a otwiera sie od gory. Wiewiora wie jak wyjac orzeszka. A dzieciol widzi i nie moze wyciagnac, to wali w drzazgi byle sie dostac. Potrafia nawet zrzucic budke legowa jak sie upra. Takie niby małe a silne. U nas ptakow jest duzo, wiedza gdzie na dzielni najlepiej karmia
Sikorki sa tak do nas przyzwyczajone, ze moge na metr podejsc a one sie nie rusza. Rano tylko male kartofelki czekaja na galazkach az pasza przyjdzie
MagdaLenka 10:36, 27 lis 2024

Ja właśnie pod wpływem Waszych przypominajek zakupiłam 20kg czarnego słonecznika, bo ten mojej ptaszarni smakuje najlepiej.
Basieksp 11:13, 27 lis 2024

Też zaczęłam już spać, narazie trochę, bo jeszcze sporo mają na ogrodzie, ale niech powoli się przyzwyczajają narazie są same wróble muszę dokupić ziaren, bo mam sam słonecznik i orzechy, jakieś ziarna muszę zamówić.
Makao 11:15, 27 lis 2024

Kupiłam i ja 20 kg. 10 kg słonecznika czarnego i 10 mieszanki
Nie będę czekać dłużej. Będę mieć w domu to może zacznę już troszkę dokarmiać i zima nas nie zaskoczy

Jeszcze muszę znaleźć miejsce na karmnik bo do tej pory wieszałam na śliwce ale ją wycięliśmy.
TAR 12:17, 27 lis 2024

U mnie juz poszlo 15 kg. dokupilam kolejne 40 moze starczy na 1,5 miesiaca. Średnio zima schodzi mi od 80-120 kg ziarna. Karmniki mam 4 szt. plus jeden dla wiewiorek. Sypie 2 razy dziennie. Zamawiam czarny slonecznik, plus mieszanke slonecznika z orzechami i ziarno z jak najmniejsza iloscia pszenicy, bo tego nie chca jesc.
Ptakow jest kilka gatunkow i naprawde sporo, od razu przyjemniej jak sie spaceruje po ogrodzie.
Makao 19:49, 27 lis 2024

Bo Ty w lesie mieszkasz to o wiele więcej masz ptaków. Ja w mieście więc ograniczona ilość i gatunków. Wron mam sporo i te mniejszy mi straszą.
Alija 21:25, 27 lis 2024

Ja też już powoli zaczynam dokarmianie, ptaków jest całkiem sporo, głównie oczywiście sikorki, gołębie i mazurki,
ale dziś przyleciały też kowaliki.
Basieksp 21:33, 27 lis 2024

Makao napisał(a)
Bo Ty w lesie mieszkasz to o wiele więcej masz ptaków. Ja w mieście więc ograniczona ilość i gatunków. Wron mam sporo i te mniejszy mi straszą.

Ja mam podobnie, w środku wioski. U mnie za to sroki żądzą, nawet gniazdo zrobiły u nas, dwa razy. Jedno na świerku, a teraz mam na wierzbie, chociaż nie wiem dlaczego ale nie zamieaszkły w tych gniazdach. I dobrze, bo przeganiały by wszystkie inne ptaki.
Monia81 21:34, 27 lis 2024

U mnie dokarmianie też już działa od 2 tygodni. Standard na razie mazurki i sikorki. Pooglądalam fotki i cudnie masz Haniu ten ogród zaaranżowany z tymi zimozielonymi, jest klimat
Magarku też nie wyrobiłam z kancikami także ten tego, nie czuj się osamotniona w temacie