Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

sylwia_slomc... 13:44, 19 gru 2024

Haniu po covidzie zwłaszcza gdy ciśnienie tak skacze nie wystarczy EKG. Zrób Echo serca. Tam będzie widać czy nie ma np zapalenia osierdzia lub wody w osierdziu. Moja kardiolog powiedziała, ze to niestety częste powikłania po tej chorobie. Co do powrotu sił to koniecznie jakiś kompleks witaminowy z wit z grupy B bo o RTG płuc nie muszę Ci raczej mówić. Zdrowych Spokojnych Świąt życzę i niech covidy omijają z daleka.
antracyt 16:40, 19 gru 2024

Haniu, trzymam kciuki za poprawę wszystkiego co jest do poprawienia
W ogrodzie masz jak zawsze bardzo ładnie, chociaż odpowiednia porcja białej posypki mogłaby podkręcić klimat
nicol21 22:06, 19 gru 2024

Cofnęłam się do późnego lata, ale skupiłam na kolorach jesieni. Jest co oglądać!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 22:59, 19 gru 2024

Haniu, cieszę się ogromnie, że moje przygody "uciskowe" Tobie się przydały

Ogród wygląda wspaniale. Nawet sąsiednie domy mu uroku nie odbierają

Trzymam kciuki za powrót do formy - to oczywiste
Gosialuk 06:30, 20 gru 2024

Hamiu i ja trzymam kciuki za powrót do dobrostanu zdrowotnego. Śniegu też mi bardzo brakuje o tej porze.
ryska 21:09, 20 gru 2024

Haniu szybkiego powrotu do formy.
Ogrodowi w brązach do twarzy. Lubię hortensje i w tym wydaniu
Judith 00:14, 21 gru 2024

Haniu, jak dobrze, że nie lekceważysz sygnałów, jakie wysyła Ci ciało.
Życzę, by wyniki wszelakie były pozytywne, a obecna niemoc była jedynie nieprzyjemną i mijającą szybko pozostałością po draniu covidzie. Potrafi przetrzymać.
Odpoczywaj i nabieraj sił i wigoru .
darkowa 05:13, 21 gru 2024

Haniu - Życzę zdrowia i spokoju

Oby do wiosny

Covid i jego następstwa mnie przerażają, odpukać , nie miałam
Z badaniami czekam po nowym roku, jakoś tak od paru lat robię.
Mnie najbardziej doskwiera brak słońca
i przez to myślę , że nie mam ochoty na cokolwiek.
Ściskam mocno
Gruszka_na_w... 13:11, 21 gru 2024

Och, bardzo mnie wzruszyły Wasze wpisy i przebijająca w nich troska o moje zdrowie.
Wczoraj byłam na badaniach w laboratorium. Wyniki będą w poniedziałek. Kardiolog umówiony na po świętach, a chirurg naczyniowy na początek stycznia. Zakupiłam dobry kompleks witamin z grupy B i L-Arginine . Tętno zaczęło się obniżać. Zacznę robić dłuższe spacery, bo krokomierz podpowiada mi, że moja zimowa aktywność spadła w porównaniu z tą letnią o 50 %, co utwierdza mnie w przekonaniu o dobroczynnym wpływie działań ogrodowych na zdrowie.
A tymczasem uprawiam okołoświąteczne kuchcikowanie. Bigos, ćwikła, wędliny, śledzie, ciasto cynamonowe z orzechami i jabłkami odhaczone.

Uszczęśliwia mnie fakt, że od jutra dzień zacznie się wydłużać. A wielki uśmiech na buzi wywołują takie ogrodowe smaczki

Spokojnych dni Wam życzę i sukcesów kulinarnych.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
MagdaLenka 16:22, 21 gru 2024

Uprzejmie proszę o przepis na ciasto cynamonowo-jabłkowo-orzechowe.