Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Joku 21:39, 17 kwi 2025

Po wsiach z cebulowych chyba dominowały przebiśniegi i jedna odmiana narcyzów. I prymulki.
Gruszka_na_w... 13:06, 18 kwi 2025

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
nicol21 23:07, 20 kwi 2025

Piękne widoki!!! Wiosna mocno zadomowiona już u Ciebie jest.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alija 23:15, 20 kwi 2025

Piękna wiosna u Ciebie
Miłego świętowania
Basieksp 08:52, 21 kwi 2025

Jabłonka śliczna, no i zrobiła Ci niespodziankę, że akurat na Święta zakwitła
mrokasia 09:20, 21 kwi 2025

Ta Ola to już całkiem pokaźne drzewo . Ja tak podziwiam przez okna w salonie swoje Kanzany.

Haniu, Twoje świdośliwy to zwykłe lamarckie? Bezodmianowe?
Gruszka_na_w... 20:34, 21 kwi 2025

Joku napisał(a)
Po wsiach z cebulowych chyba dominowały przebiśniegi i jedna odmiana narcyzów. I prymulki.

W mojej okolicy dominowały szafirki, trochę było narcyzów. Przebiśniegi na żywo ujrzałam dopiero po 30 roku życia.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:37, 21 kwi 2025

nicol21 napisał(a)
Piękne widoki!!! Wiosna mocno zadomowiona już u Ciebie jest.

Oj, mocno! W mgnieniu oka wszystko się zmienia. Świdośliwy kwitły zaledwie kilka dni. Po dwóch upalnych dniach z kwitnących drzew lecą płatki. Niektóre tulipany i narcyzy już są po kwitnieniu. Trawa po trzech dniach znowu wymaga koszenia, a warzywnik pielenia. Jest co robić!
Gruszka_na_w... 20:42, 21 kwi 2025

Alija napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie
Miłego świętowania

Święta, święta i po świętach- jak mawiał mój Tato. Okres przedświąteczny miałam pozaogrodowo bardzo pracowity, a podczas świąt trudno mi było oddać się całkowitemu lenistwu, bo nawarstwiły mi się prace ogrodowe. Dzisiaj wsadziłam do gruntu jarmuż, pory i selery.
Świątecznym akcentem były wyjątkowo długie spacery z psem. Termometr dobijał do 25 stopni. Szkoda było takiej pogody na świętowanie przy stole.
Gruszka_na_w... 20:45, 21 kwi 2025

Basieksp napisał(a)
Jabłonka śliczna, no i zrobiła Ci niespodziankę, że akurat na Święta zakwitła

Bardzo szybko przeszła z fazy majtkowego różu w delikatny, rozbielony róż. Po południu zerwał się wiatr i jej płatki fruwały niczym płatki śniegu. Pięknie wygląda, choć nieco niepokoi mnie mocne pionowe pęknięcie na korze. Muszę pomyśleć o zabezpieczeniu p/ grzybowym, żeby jakaś infekcja się nie wdała.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies