Gruszka_na_w...
20:53, 12 kwi 2025

Mam taką mieszankę bazyliowych nasionek, z których kiełkuje mi bazylia zielona, czarna i tajska. Tych dwóch ostatnich w marketach nie widziałam, więc sieję.

A raczej zamierzam.

Do południa wynosiłam całą zawartość garażu, a po południu odpajęczałam

Czeka mnie jeszcze malowanie ścian i podłogi. W poniedziałek mają przyjść regały i tablice narzędziowe.
Czas na obiegnięcie ogrodu znalazłam dopiero koło szóstej.
Magnolię mocno przetrzepało. Z bliska widać uszkodzenia mrozowe, ale z daleka wygląda jako-tako.

W ciągu dnia rozwinęła kwiaty świdośliwa rosnąca z boku tarasu. Em ma teraz piękny widok, kiedy siedzi przy swoim biurku.

Inne egzemplarze rosną na bardziej zacienionych stanowiskach i na kwiaty trzeba jeszcze poczekać. Ma być coraz cieplej, więc pewnie pokażą się lada dzień.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz