Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Jana 00:47, 24 sie 2017

Piekny kolor ma ten kłosowiec, zapisałam sobie nazwę muszę też sprawdzić na jaką kalinę chcesz się skusić
zoja 04:39, 24 sie 2017

Pozdrawiam przedporannie
Widze, ze christa zawital i u Ciebie
Myslalam, ze masz juz ogrod idealny a Ty jeszcze zmieniasz przepieknie wszystko zestawiasz
Margerytka40 07:04, 24 sie 2017

Haniu,zmiany chyba na lepsze,choć i tak i tak ładnie. Ale Ty wiesz najlepiej. Pogoda sprzyja roszadom na rabatach.
tulucy 09:34, 24 sie 2017

Haniu, nic nowego nie wymyślę pięknie
Gruszka_na_w... 11:59, 24 sie 2017

Jana napisał(a)
Piekny kolor ma ten kłosowiec, zapisałam sobie nazwę muszę też sprawdzić na jaką kalinę chcesz się skusić

Jana, już nie mam pokusy na żadną kalinę. Na rondzie posadziłam onegdaj kalinę Mariesii. Ale coś mi nie gra. Ona w okresie dojrzałym tworzy coś na kształt drzewka. Obok rośnie już dwupniowy klon pensylwański. Obawiam się sytuacji "dwóch grzybów w barszczu".
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:03, 24 sie 2017

Zoja, parę lat temu dziwiło mnie, że ktoś wydaje rośliny ze swego ogrodu. Jak to wydaje? Przecież na każdą roślinę znajdzie się w ogrodzie miejsce.
Teraz doświadczam sytuacji, że niektóre rośliny przestają się mieścić. I trzeba też bez sentymentów żegnać się z tym, co rośnie tak sobie albo sprawia problemy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 12:11, 24 sie 2017

Lucy, dziękuję za wsparcie mojego morale.

Asiu/ Margerytko, nie zmieniam koncepcji ogrodu co roku. Pięć lat temu moje doświadczenie i wiedza ogrodnicza były więcej niż marne. Zauważyłam, że największe błędy popełniłam tam, gdzie przy wyborze roślin kierowałam się "chciejstwem". Rozum jest jednak lepszym doradcą niż emocje. Dzisiaj zdecydowanie nie sadziłabym tylu róż. Choć w sumie nie ma ich tak wiele.
Kawa 12:16, 24 sie 2017

śliczne widoczki
nawet bardzo
kłosowiec śliczny i trawy...
te róze na pergoli rzeczywiście baaardzo ładne
zoja 12:19, 24 sie 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zoja, parę lat temu dziwiło mnie, że ktoś wydaje rośliny ze swego ogrodu. Jak to wydaje? Przecież na każdą roślinę znajdzie się w ogrodzie miejsce.
Teraz doświadczam sytuacji, że niektóre rośliny przestają się mieścić. I trzeba też bez sentymentów żegnać się z tym, co rośnie tak sobie albo sprawia problemy.

ja odkąd czytam O, gdy ktoś się czegos z ogródka chce pozbyć od razu dociekam: dlaczego? często odpowiedź zawiera cenne informacje
u mnie na razie miejsca dużo, bo i 'wybieg' psa kiedyś można zagospodarować ale już zaczynam uważać z tym co kupuję - wiem, że na cudzych błędach wiele się samu nie zaoszczędzi, ale jednak spojrzenie szersze na problem jest
Gruszka_na_w... 12:38, 24 sie 2017

Zoja, też podczytuję o powodach eksmisji. Dlatego zniknęła większość jałowców.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies