Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

paniprzyroda 23:22, 30 mar 2018

Szczerze zazdroszczę obrobionym i już prawie świętującym Taras zaolejowany, mebelki i kwiatki, ja tutaj zostaję
Jana 08:49, 31 mar 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Brzozowa Agatko, młode rodki też kwitną. Może nie tak okazale jak starsze egzemplarze, ale zawsze cieszą. Z moimi niestety trafiłam jak kulą w płot. To odmiana, która zakwita najwcześniej i pączki uszkadzane są przez kwietniowe przymrozki. Dwa zewnętrzne egzemplarze ani razu u mnie nie kwitły. Ale za to przyrosty maja imponujące.

Jana, wszelki duch... itd. Jak dawno Cię nie widziałam. Cieszę się, że sie pojawiłaś. Mam nadzieję, że podwórkowe rewolucje już za Tobą.

Roocika, porównania zdjęciowe bardzo pokrzepiają w chwilach zwątpień.

Mira, bratki zakupiłam, ale...można tam było dostać oczopląsu, tyle mieli odmian. Obsadziłam donice i kosze, ale zdjęć już nie miałam siły robić. Na dzisiejsze popołudnie zaplanowałam sznurowanie mięs do wędzenia i robienie kiełbas. Czas mnie gonił. Jutro wędzenie. Odetchnę.
żyję niestety wszelkie rewolucje przede mną będę zaglądać by nacieszyć oczy wspaniałym ogrodem już się załapałam na wędlinki i wiosenne kwiaty narobiłaś mi smaka wesołych świąt
anna_t 18:48, 31 mar 2018

Haniu wędzenia zazdroszczę
powiedz mi gdybyś miała wybór to warzywnik byś zrobiła na południowym-wschodzie czy na południowym-zachodzie? chodzi mi o to czy ważniejsze dla warzyw jest słońce od rana do około 15 czy od ok.12 do wieczora?
Gruszka_na_w... 20:01, 31 mar 2018

Aniu, poranne słońce szybciej osuszy rosę i zapobiegnie chorobom grzybowym np. pomidorów i ogórków. Wybrałabym nasłonecznienie od rana.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 20:04, 31 mar 2018

Pani przyrodo, Jano, dzisiaj leje jak z cebra, z tarasowania nici. Krzepię się prognozą pogody. We wtorek ma być około 20 stopni na plusie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anna_t 20:12, 31 mar 2018

Hania i w to mi graj! idealnie. dziękuję
Gruszka_na_w... 17:45, 01 kwi 2018

Pierwszy świąteczny dzień za nami. Spędziliśmy go na łonie natury. Po śniegu zostało wspomnienie.

anka_ 17:49, 01 kwi 2018

Ach... zazdroszczę takiego spędzanie świąt. U mnie taka zimnica i wiatrzysko, że masakra. Pozdrawiam serdecznie i życzę równie udanego drugiego dnia świąt.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 18:21, 01 kwi 2018

Bardzo bym chciała wyjść na spacer ale u mnie od rana leje deszcz i zimnica. A na jutro śnieg zapowiadają w związku z tym leniwe święta raczej mam, degustacyjne. Dobrze, że z rodziną razem. I cieszę się z tego wspólnego siedzenia i grania w rumikuba. Lubię te chwile gdy już nigdzie nie trzeba się spieszyć. Wszystkiego dobrego Haniu!
Gruszka_na_w... 18:34, 01 kwi 2018

Aniu, wiaterek powiewał, ale ścieżka spacerowa prowadziła wąwozem. zacisznie było
Iwonko, aż sprawdziłam, co to za gra ten rumikub. Niespieszność jest akuratna na święta. W każdym wydaniu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies