Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

tulucy 22:02, 29 kwi 2018

Gruszeczko a tarczy strzelniczej tam nie mocowałaś?

Modernizację pamiętam, choć się nie wypowiadałam.
Wendy79 22:03, 29 kwi 2018

Ach, miewam podobne sny o sąsiadach... Okolica się rozbudowuje, aż wolę nie myśleć z kim jeszcze przyjdzie mieć do czynienia
mrokasia 22:05, 29 kwi 2018

O żesz!!! Ale wieża!!! Całe szczęście, że bez okien. Współczuję. Jak nic drzewo tam trzeba posadzić.
Jak dobrze, że ja mam tylko ten zaniedbany las za płotem.
tulucy 22:06, 29 kwi 2018

No cóż, moje dostały huśtawki schowane za żywopłotem, z tyłu domu, w części ogrodu graniczącej z częścią ogrodu nieużywaną przez sąsiadów. Huśtawka niska, 2 metry.
Dzieci uciszam, żeby sąsiedzi mogli odpoczywać...

A domek - moje łażą klasycznie po drzewach, domku nie ma
Gruszka_na_w... 22:10, 29 kwi 2018

Gosiek33 napisał(a)
Współczuję sąsiedzkich problemów. Czasem gdy kogoś stać wykupuje sąsiednią działkę czeka mnie budowa na działce obok wolę nie myśleć co się będzie działo

Może nie będą oświetlać na zewnątrz domu taką ilością ledów, że przypomina to kopalnię odkrywkową, a od początku grudnia do końca lutego wieszać na wszystkich swoich płotach ledowych świateł choinkowych migających ze zmienną pulsacją we wszystkich kolorach tęczy wzbogaconych przewróconym ledowym reniferem i częściowo pozbawionym powietrza dmuchanym Mikołajem zwisającym z poręczy balkonu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 22:11, 29 kwi 2018

A na pocieszenie to Ci powiem, że ta wieża to pikuś przy "mojej" ruderze za płotem.
Gruszka_na_w... 22:17, 29 kwi 2018

Zana napisał(a)
A na pocieszenie to Ci powiem, że ta wieża to pikuś przy "mojej" ruderze za płotem.

Ostatecznie popadnę w nałóg, będę nadużywała na terenie swojej posesji i przysłowiową pieśń na ustach wzbogacę wulgaryzmami. Może wtedy odizoluja dzieci ode mnie?
A co masz do rudery? Nie jest klimatyczna?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:24, 29 kwi 2018

Tojeść rozesłana zgęstniała. Przybyło pastorałów.

Imperata już całkiem pokaźna. Tamaryszek już różowieje.

Gruszka_na_w... 22:26, 29 kwi 2018

tulucy napisał(a)
No cóż, moje dostały huśtawki schowane za żywopłotem, z tyłu domu, w części ogrodu graniczącej z częścią ogrodu nieużywaną przez sąsiadów. Huśtawka niska, 2 metry.
Dzieci uciszam, żeby sąsiedzi mogli odpoczywać...

A domek - moje łażą klasycznie po drzewach, domku nie ma

No tak- masz drzewa. Po tujach kiepsko się łazi.
natka098 22:35, 29 kwi 2018

Nic tylko zacząć namiętnie podlewać tuje sąsiadom żeby szybko rosly