Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Gruszka_na_w... 22:02, 08 kwi 2019

tulucy napisał(a)
A co to jest RT?

Roztwór tymolowy, czyli rozpuszczony w spirytusie tymol i rozcieńczony później do oprysku wodą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 22:10, 08 kwi 2019

Haniu Twój płotek tarasowy kupny czy robiliście? Dokładnie taki chcę do altany i nie wiem czy kupować czy robić. Gdybyśmy robili to pewnie z grubszych kantówek żeby trwalszy był. Dla choin szykowałaś dołki jakoś specjalnie?
AnnaCh 22:24, 08 kwi 2019

Ale piękne niebieskie rzeczki Uroczo to wygląda, wiosna u Ciebie dużo bardziej zaawansowana, niż w centralnej Polsce
Gruszka_na_w... 22:33, 08 kwi 2019

Margerytka40 napisał(a)
Haniu Twój płotek tarasowy kupny czy robiliście? Dokładnie taki chcę do altany i nie wiem czy kupować czy robić. Gdybyśmy robili to pewnie z grubszych kantówek żeby trwalszy był. Dla choin szykowałaś dołki jakoś specjalnie?

Taras był robiony przez jedną ekipę. Balustrady przywozili w całości, bo kleili i malowali je u siebie w firmie. Na miejscu tylko łączyli je z deskami. Konstrukcja jest masywna i stabilna. Sami nie dalibyśmy złapać tych kątów na krzyżujących się belkach wewnątrz ramy.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:36, 08 kwi 2019

AnnaCh napisał(a)
Ale piękne niebieskie rzeczki Uroczo to wygląda, wiosna u Ciebie dużo bardziej zaawansowana, niż w centralnej Polsce

Byłam u Ciebie jako cichy podglądacz. Podziwiałam posadzone jarząby.
Pojutrze maja być spadki temperatury, wiosna pewnie trochę przystopuje, bo rzeczywiście się rozbuchała. Do pracy jadę w tunelu o bokach z białych mirabelek.
Zakrecona 23:07, 08 kwi 2019

Haniu, piękne szafirki

Oglądałam właśnie Twój warzywnik i zaczęłam się zastanawiać, czy u mnie nie było by to lepsze rozwiązanie jak skrzynie.
tulucy 23:23, 08 kwi 2019

Czyli to jest coś innego niż HT? Gubię się ..
Kasia_CS 23:35, 08 kwi 2019

tulucy napisał(a)
Czyli to jest coś innego niż HT? Gubię się ..

W HT robisz napar z suszu tymianku, a w RT masz gotowca w postaci tymolu o konkretnym stężeniu
wiklasia 23:45, 08 kwi 2019

tysiączek powoli się zbliża
kwartet 08:35, 09 kwi 2019

A ja jakaś dziwna jestem, lubię hiacynty takie właśnie nie pełne,nawet dorwałam kiedyś taką odmianę.
Idę według twoich wytycznych w warzywniku,normalnie pełna nawigacja,pięknie dziękuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies