Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 18:42, 09 sty 2021

Zuza

Tarcia, mam wrażenie, że masz ogród z gumy
Kosiarka ma 10 lat... Kiedyś się skończy.
Kokesz 19:09, 09 sty 2021

Fajny pomysł, z prawej strony linia ładnie poprowadzona ale z lewej nie umiem Ci doradzić. Ja bym rondo włączyła w rabatę
Kosiarkę mam akumulatorową bo nie miałam wyboru, brak prądu na ogródku.
Jest rewelacyjna, mam najmniejszą, na jednym ładowaniu kosi ok 200m trawnika.
Helen 19:45, 09 sty 2021

Kokesz napisał(a)
Fajny pomysł, z prawej strony linia ładnie poprowadzona ale z lewej nie umiem Ci doradzić. Ja bym rondo włączyła w rabatę
Kosiarkę mam akumulatorową bo nie miałam wyboru, brak prądu na ogródku.
Jest rewelacyjna, mam najmniejszą, na jednym ładowaniu kosi ok 200m trawnika.

Renia, jakiej firmy masz kosiarkę? Też muszę taką kupić. Z tym kablem, to jest nieporozumienie jakieś...
inka74 20:08, 09 sty 2021

Też jestem ciekawa jaki model kosiarki masz

No ta lewa strona mi nie daje spokoju. Myślę, że może zerwę trawę do końca tuj i potem będę kombinować na żywo.
Helen 20:13, 09 sty 2021

Iwonka, nie umiem podpowiedzieć co masz zrobić (ale drzewko mi się tam podoba), ale na rondku i obok, masz bardzo ładne nasadzenia
Kokesz 20:16, 09 sty 2021

inka74 napisał(a)
Też jestem ciekawa jaki model kosiarki masz

No ta lewa strona mi nie daje spokoju. Myślę, że może zerwę trawę do końca tuj i potem będę kombinować na żywo.

Tu opisałam kiedyś swoją kosiarkę
inka74 20:28, 09 sty 2021

Helen, no właśnie utknęłam z tym zakończeniem po lewo więc każda podpowiedź jest cenna. Czasami jeden pomysł uruchamia klapkę na inne rozwiązanie, które nam samym na początku nie przychodzi do głowy. Jutro zrobię za dnia zdjęcie jak ja najczęściej oglądam to miejsce - z okna kuchennego )

Reni, dzięki wielkie! Poczytam bo 10-letnia kosiarka może się nagle skończyć. Wymiana silnika to koszt większy niż nowy sprzęt. Noże były wymieniane i są ostrzone co rok.
Kokesz 20:48, 09 sty 2021

inka74 napisał(a)
Oczywiście, że pamiętam tylko nie wiedziałam jak to zrobić, aby jedno nawiązywało do drugiego. Co nie znaczy, że nie koduję sobie, że coś by tu można było zmienić koduję i czekam na natchnienie. Nawet szkice mam zachowane.

Ja też mam stare szkice jak planowałam zmianę kształtu trawnika i placyk
Podobał mi się trawnik w kształcie kół, ze ścieżkami, które go przecinają... jak u Kwarteta, tylko u mnie taka ścieżka byłaby donikąd
I nadal jej nie ma bo jeszcze mnie nie natchnęło dokąd ma prowadzić
April 21:02, 09 sty 2021

Znów śledzę zmiany u ciebie i jestem ciekawa jak wyjdzie.
Ja się nie nadaję do projektowania. Ale podoba mi się pomysł zamknięcia tej prawej strony i też sądzę, że z lewą jest problem.
Dlatego wsadzę kij w mrowisko. A może zlikwidować niemal całą trawę wokół wysepki. Zrobić jedną dużą rabatę z trawą dochodzącą tylko do stycznej koła-wysepki, która byłaby mniej więcej ustawiona 90 stopni do thuj.
Obrazowo, to stojąc tyłem do domu, trawa dochodzi do koła i już żadnej więcej ścieżki dalej nie prowadzisz.
Ile miejsca na nasadzenia
April 21:04, 09 sty 2021

Kokesz napisał(a)

Tu opisałam kiedyś swoją kosiarkę

Mnie też kosiarki bardzo interesują bo jestem na etapie wymiany. Planujemy akumulatorową bo mąż narzeka na kable, które trzeba dość daleko u mnie prowadzić. Więc z uwagą czytam