Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

inka74 18:11, 02 gru 2017

Rezydencja bardzo mi się u Łucji spodobała ale u mnie w L nie było. Przez przypadek znalazłam w J. Ostatni zabrałam. Mój stary karmnik się z lekka rozleciał. Ten to taki drobny smaczek. Na razie sikorki jeszcze się nie zwiedziały że tu jedzonko dają. Zobaczymy rano.

U mnie ogólnie śnieg i plucha. Ale jeszcze 4 róże się uchowały kwitnące. Liczę, że śnieg stopnieje i dam radę krzaczki okopczykować.

I następne ciemierniki się szykują z kwiatami szalone
Ewik 08:28, 06 gru 2017

Róże oko cieszą ☺u nas ciągle deszcz i deszcz brrr .angielkom daj czas , pokażą na co je stać, chyba że trafiłaś słabą sadzonkę .
inka74 09:03, 06 gru 2017

Ewcia, czekam na angielki cierpliwie. Daję im jeszcze maks. 2 sezony. Jak się nie poprawią co poniektóre to zostaną wymienione po prostu. Na razie takie marne są 4 sadzonki i może to nie odmiana a sama sadzonka rzeczywiście marna bo u innych rosną. Young Lycidas, Falstaff, Tradescant i Heatclif. Środkowe mają dobre opinie a pierwsza i ostatnia u innych też mają trudności. Reszta sobie radzi mniej lub bardziej. Najładniejsza w tym roku w kwiatach i pokroju krzaczka Boscobel i Lady of Shalott.
inka74 09:06, 06 gru 2017

U mnie donice z różami i powojnikami już wstępnie zabezpieczone. Nawet bukszpan znalazł kawałek dla siebie. Styropian +liście. Jeszcze tylko kopczyki
Anda 09:07, 06 gru 2017

No wlasnie, moja pierwsza sadzonka YL tez byla marna. Cos tam czytalam, ze trudno je rozmnazac i widocznie udaje sie to tylko niektorym szkolkom rozanym. Moja druga sadzonka YL wyglada lepiej, ale dopiero po zimie sie okaze, czy rzeczywiscie.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 09:08, 06 gru 2017

Swietnie to wyglada, elegancko
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
alis 20:37, 07 gru 2017

inka74 napisał(a)
Łucja - mi taką wersję się udało zdobyć. Dziękuję za podpowiedzi!

Teraz i u mnie sikorki i inne maleństwa dostaną ziarenka. Same dobroci zakupiłam. Wiadro łuskanego słonecznika.

Iwonko, piękny
inka74 21:28, 07 gru 2017

Ewcia, Ala - dziękuję
inka74 16:02, 10 gru 2017

Pogoda nie rozpieszcza i zdrowie też nie. Ciągnę nosem. Dobrze, że tylko to. Sikorki opanowały stołówkę. Robią naloty dosłownie stadami. Mam ubaw obserwując je. Czajka nie może się dobrać do słonecznika ale wyjada to co pod spodem wypadnie. Dziś ubrana na cebulkę zakończyłam sezon ogrodowy na dobre. Róże i powojniki wszystkie obsypane pod ciepłą pierzynką. Mam nadzieję że dotrwają do wiosny. A na zakończenie takiego wariata zobaczyłam - chyba pory roku mu się pomyliły.
Kasia_CS 11:31, 11 gru 2017

Oo, już zakopczykowałaś wszystkie róże? ja jeszcze czekam na mrozy..