przepiękny jest. Chciałam go kupić ale właśnie nigdzie nie było w sprzedaży. Nawet w tym roku się zastanawiałam, czy przypadkiem nie pojechać na Gardenę bo mam pociąg bezpośrednio do Poznania ale nie wiem czy się wyrobię z czasem.
Chciałam wam pokazać jak fajnie wygląda zimą formowany żywopłot z derenia - zieleń miejska. Świeci z daleka, aż przeszłam na drugą stronę ulicy aby obejrzeć z bliska
Derenie są bardzo urokliwe i w ciągu lata i zimą. Trzeba tylko o cięciu pamiętać bo one ładniej młode gałązki wybarwiają.
Przyznam się wam do czegoś. Mam ostatnio ogrodowe ADHD - tam nie mam co robić bo za zimno to w domu szukam różnego rodzaju robót. Odnawiam pokoje i meble. No i robię wianki. Chyba muszę je jakoś na prezenty rozdawać bo w ciągu tygodnia zrobiłam 3 sztuki a materiału mam jeszcze na min. 2. Rozebrałam kupne wianki i przerabiam. Oto co mi z tego wychodzi.
Wersja na wiosnę
I już wielkanocny z jajeczkami. Do niego chcę dorobić stroik w formie jajka ze sznurka konopnego.
Zacna ilosc ciemiernikow Ja dochodze powoli do wniosku, ze wole jednak te biale, zielone i b jasne Ale moze za rok mi sie znowu zmieni;,) odmian od cholery
Plany faktycznie ambitne, zwlaszcza tarasowe, ale wiesz, jak nie w tym roku, to w kolejnym. Szklarenke tez mam na liscie, ale pewnie swojej doczekasz predzej.
Juz nie pamietam, uprawiasz cos w tych skrzyniach? Jesli nie bardzo, to zamiana jak najbardziej warta rozwazenia. Mi sie marzy jedna skrzynia tylko i wylacznie na kwiat ciety