Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Magara 22:56, 23 paź 2024

Asia, widzę, że Ty zarobiona na każdym froncie

Ale ja będę natrętna i marudna i się przypomnę z pytaniem o spiralne tyczki - jakiej wysokości masz? Zastanawiam się czy warto inwestować w te wyższe - 180 cm, skoro piszesz, że jednak sznurek decydującym elementem jest. Napisz coś więcej w wolnej chwili Może być w ferie
Rojodziejowa 06:34, 24 paź 2024

Ja właśnie mam te 180. Można upolować w dobrej cenie. Kawałek wchodzi w ziemię, więc te centymetry wg mnie cenne
Magara 22:33, 25 paź 2024

Asia - cmok Idę polować
Rojodziejowa 19:54, 27 paź 2024

Ludziska, liczę, że się w końcu wygrzebię z roboty i będę mogła pośledzić Was na wątkach, bo na razie robota w szkole, robota w domu i jeszcze Krystynowy dom

Melduję, że poległam, jeśli chodzi o oszczędzanie. Tym razem faza na cebulowe i domówiłam kilka róż...
W retro różance, która jest moją porażką różyczki się kiszą, w tym roku wyglądały marnie poza Jude, Novalis i Schneekusschen. Przyczyną jest wg mnie marne podłoże i zbyt mokra wiosna. Planuję wykopać wzdłuż rabaty rowek odprowadzający wodę, żeby uchronić się od tego samego efektu na rok następny. Jeśli to nie pomoże, to na następną jesień będzie kompletna demolka.

Koło brzozy zdjęłam trawnik i powstała rabatka Helenkowa Obsadzona seslerią od Helen i przeniesionymi jeżówkami z innych miejsc. Wszystkie idące w zielenie, tzn. Green Jewel, Delicious Nougat i w tym roku dokupione Virgin. Muszę dać tam jeszcze 4 krawężniki jako fragment ścieżki i pójdą tam również cebulowe. Jeszcze nie wiem, która opcja: 1- szafirki szerokolistne (90) i zawilce greckie "White Splendour'(150) lub 2 - Krokusy Ruby Giant (325)

Wiśnia Kiku Shidare Zakura leci do cioci. Jest tam taki kącik, który spokojnie może zarosnąć.

W ogrodzie jeszcze masę do wsadzenia. Wczoraj niestety cały dzień poza domem. Małżonek przykrył skarpę tekturami i folią. Z nowych nabytków różanych
*Do ziemi poszły:
Eclat de Rire
Creme Caramel
*Na wszelki wypadek, jakbym nie zdążyła wkopać do doniczek poszły golasy:
Yennefer
Masora
Petit Papillon
Rose Marie ale taka cieniutka, że ciekawa jestem, czy przeżyje.
* Balot własnej produkcji dostały Utigord Falls, którym muszę znaleźć jakieś fajne miejsce, bo po zdjęciach wnioskując dają czadu.

Dalie czas wykopać. Jeszcze w jednym miejscu się trzymają, ale większość już przez mróz ścięta.
Szklarnia opróżniona, jeszcze tylko papryczki do obrania.

Poza wymienionymi zawilcami, krokusami i szafirkami mam jeszcze trochę innych cebulowych:
Tulipany:
Paul Scherer (48), Purissima (72) - przed proso Northwind
Salmon van Eijk (49) dosadzę do tych samych posadzonych 2 lata temu
Lady van Eijk (42), Mystic van Eijk (56) i Salmon Prince (16) pójdą w cygańską (dwa pierwsze chyba w zestawie ma Justyna)
Narcyzy:
Poeticus Recurvus (32) Thalia (70) idą w lamelkową.
Zawilce:
Anemone blanda "Charmer"(45) jeszcze nie mają zaplanowanego miejsca.

Chyba jeszcze w Biedrze dokupię czarne tulipany, żeby posadzić z żurawkami od Iwonki. Ale to już będą pewnie maks 4 paczki.
Rojodziejowa 19:57, 27 paź 2024

A u Krystyny akcent roślinny oczywiście musiał się pojawić, skoro w moje ręce trafiło urządzanie
Judith 20:30, 27 paź 2024

Asia, projekt łazienki to Twoje dzieło? Piękna, stylowa. Czapki z głów!
Wiaan 21:01, 27 paź 2024

Asia czy to Twój projekt? ♥️
Rojodziejowa 21:08, 27 paź 2024

Dziewczyny, łazienka miała zupełnie inny układ. Nowy zaproponowali mi szwagierka ze szwagrem, którzy są architektami. Przenieśli umywalkę na inną ścianę itd. Jednak wybrali, materiały które mi nie odpowiadały, więc płytki, tapeta, szafki, kolorystyka, lampy itd. to moja sprawka.
JoanNa 22:10, 27 paź 2024

Łazienka super! Elegancka, ale nie w takim 'zimnym'stylu. Przytulna
Magara 22:39, 27 paź 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Melduję, że poległam, jeśli chodzi o oszczędzanie.

Przyznałaś się, to okoliczność łagodząca Możesz grzeszyć dalej

Asia, trzymam kciuki, żeby Twoja doba była z gumy

Łazienka nie w moim stylu (zawsze się bałam, że motyw, który wybiorę pod wpływem chwili, z czasem jednak mi się znudzi), ale bardzo, bardzo elegancka Oby Krystyna nie padła z wrażenia jak próg przekroczy