Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa 16:10, 03 paź 2024

Magara napisał(a)
Asia, czy ja dobrze pamiętam, że kupiłaś takie spiralne podpory do pomidorów?
Jeżeli dobrze pamiętam napisz proszę jak je oceniasz.

Tak,mam. Zadowolona jestem ale w połączeniu ze sznurkiem przywiązanym do końca tyczki.
MagdaLenka 16:32, 03 paź 2024

Asia, nie przejmuj się miskantami. Trawy są bardzo żywotne. Powinny dać radę.
Marcin89 17:02, 03 paź 2024

MagdaLenka napisał(a)
Asia, nie przejmuj się miskantami. Trawy są bardzo żywotne. Powinny dać radę.
To prawda, rok temu zamówiłem dla kogoś miskanta Memory i były słabe sadzonki. Ale jakoś rosną

Asia, ja też staram się nie podążać za modą. Jest przecież tyle gatunków i odmian. Każdy znajdzie coś dla siebie
olciamanolcia 17:16, 03 paź 2024

Trawom nic nie będzie
Posadz do gruntu
Niekoniecznie w miejsce docelowe
Na wiosnę przesadź i zetnij
Wczoraj przesadzałam jedna rozplenice z grabowej i podzieliłam miskanta Nippona
Juzia 17:25, 03 paź 2024

Może przesadzili je z mniejszych doniczek.
No ale nie powinni sprzedawać w cenie dużych...
Wszędzie oszuści...
olciamanolcia 17:34, 03 paź 2024

Juzia napisał(a)
Może przesadzili je z mniejszych doniczek.
No ale nie powinni sprzedawać w cenie dużych...
Wszędzie oszuści...

Taaa i jeszcze ceny z kosmosu
Tess 18:15, 03 paź 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Wpadam pożalić się trochę…. dostałam moje Lady in Red….
Trawy są kompletnie w doniczkach nie ukorzenione. Wyglądają jak świeżo po podziale. Jedna wręcz w tym worku zabezpieczającym latała luzem o tak jak pokazuję na dłoni…

No nie tego oczekiwałam…Mam nauczkę, że się rzuciłam owczym pędem. Mam nadzieję, że przeżyją…

a miały być w doniczkach? to chyba wczoraj wsadzone, he, he. Ech, kombinatorzy.
Wiolka5_7 19:15, 03 paź 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Wpadam pożalić się trochę…. dostałam moje Lady in Red….
Trawy są kompletnie w doniczkach nie ukorzenione. Wyglądają jak świeżo po podziale. Jedna wręcz w tym worku zabezpieczającym latała luzem o tak jak pokazuję na dłoni…

No nie tego oczekiwałam…Mam nauczkę, że się rzuciłam owczym pędem. Mam nadzieję, że przeżyją…

Jak ruszyła sprzedaż tego miskanta ze sklepu internetowego to wybuchła afera na Fb. Właśnie sporo osób opisywało sadzonki tak jak Ty, że słabo ukorzenione i wyglądają jak świeżo dzielone. Wtedy Słowiński tłumaczył się , że może się zdarzyć jakiś procent sadzonek gorszej jakości.

Jak za tą kasę to faktycznie lipa.
Ja bym reklamowała.

To ja jestem w grupie tych co się nie rzucili na tego miskanta Fajnie się przebarwią to fakt,ale w ciągu sezonu jakoś specjalnie się nie wyróżnia
Marcin89 19:24, 03 paź 2024

Mam dokładnie to samo odczucie co Wiola. Co nagle każdy będzie miał to samo w ogrodzie, bo co? Tak działa promocja
Patrycja_KG_Lu 19:26, 03 paź 2024

Wiolka dobrze pisze. Pamiętam post tej Pani, która takie dostała - niedobrze ukorzenione. We wstępnym jej poście padła sugestia, że sklep internetowy dzieli sadzonki Dawida na kilka tuż przed sprzedażą. Finalnie odpowiedział tej Pani, że tak jak Wiola wspomniała, jakiś procent ich nie jest poprawnie ukorzeniony. Nie są w stanie dopilnować każdej sadzonki. Tamta babeczka miała zrobić zwrot i mieli jej wysłać porządne sadzonki. Wyślij i swoje zdjęcie to Ci powinni ogarnąć.