Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Patrycja_KG_Lu 19:42, 03 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
Mam dokładnie to samo odczucie co Wiola. Co nagle każdy będzie miał to samo w ogrodzie, bo co? Tak działa promocja

Z drugiej strony - ile osób ma seslerię, miskanta Memory czy Gracillimusa, jeżówki Magnus, szałwię Caradonnę czy gaury.
Gosialuk 20:06, 03 paź 2024

A każdy przecież ma inne warunki i sadzi je inaczej. Mody przychodzą i odchodzą, zwłaszcza te roślinne są krótkotrwałe.
A sadzonki, no cóż - powinny przeżyć, tylko kasy szkoda, bo płaci się za "porządną sadzonkę".
Wiaan 20:25, 03 paź 2024

To mnie się udało, dostałam porządnie ukorzenione sadzonki. Zrobili niezłą reklamę to fakt, nagonka była konkretna i ja bym Asia reklamowała za tą kasę negocjując duży rabat bo szkoda zwracać.
Bałam się, że będzie nijaki jak przyszedł latem, ale teraz ma piękny kolor liści i kwiatostanów, Jest zupełnie inny od, np. Kleine Silberspinne, który też jest cudny.
Myślę, że i tak warto go mieć jak się lubi miskanty

Polon 20:28, 03 paź 2024

Na fotach w necie dorosłe egzemplarze wyglądają zjawiskowo , też takie chcę i zazdroszczę nawet takich „świerzaków nieopierzonych ”. Kupię sobie w przyszłym roku i nie przeszkadza mi to, że w każdym ogrodzie będą

Marcin89 20:41, 03 paź 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Z drugiej strony - ile osób ma seslerię, miskanta Memory czy Gracillimusa, jeżówki Magnus, szałwię Caradonnę czy gaury.
A to już zasługa Ogrodowiska Akurat to jest fajne, bo są sprawdzone odmiany, duety roślin, kompozycje. Ile razy ktoś mówi, że zamierza rabatę odgapić Jeśli chodzi o odmiany jeżówek, czy szałwii, to jest ciut mniej niż miskantów i będą się powtarzać. Zwłaszcza te dobre odmiany. Podane odmiany miskanta są sprawdzone, może jeden drugiemu poleca, a do tego są na rynku od lat.

Ja tylko myślę co takiego jest w tej Lady In Red, że jest aż tak rozchwytywana? Są chyba też inne miskanty przebarwiające się na czerwono. Może ta nowa je czymś przebija? Ale tego nie wiem. A ogólnie miskantów jest setki odmian. Dużo więcej niż jeżówek, czy szałwii. Jest w czym wybierać.

A jeszcze komunikat na stronce, że max. 4 sztuki na zamówienie nakręca popyt.

Ale kto wie, czy za rok lub dwa nie wymienię swoich miskantów na Lady
Wiolka5_7 21:44, 03 paź 2024

Marcin89 napisał(a)
A to już zasługa Ogrodowiska Akurat to jest fajne, bo są sprawdzone odmiany, duety roślin, kompozycje. Ile razy ktoś mówi, że zamierza rabatę odgapić Jeśli chodzi o odmiany jeżówek, czy szałwii, to jest ciut mniej niż miskantów i będą się powtarzać. Zwłaszcza te dobre odmiany. Podane odmiany miskanta są sprawdzone, może jeden drugiemu poleca, a do tego są na rynku od lat.

Ja tylko myślę co takiego jest w tej Lady In Red, że jest aż tak rozchwytywana? Są chyba też inne miskanty przebarwiające się na czerwono. Może ta nowa je czymś przebija? Ale tego nie wiem. A ogólnie miskantów jest setki odmian. Dużo więcej niż jeżówek, czy szałwii. Jest w czym wybierać.

A jeszcze komunikat na stronce, że max. 4 sztuki na zamówienie nakręca popyt.

Ale kto wie, czy za rok lub dwa nie wymienię swoich miskantów na Lady

Za rok czy dwa może będzie znowu jakaś nowość
Agatorek 21:58, 03 paź 2024

Juzia napisał(a)
Może przesadzili je z mniejszych doniczek.
No ale nie powinni sprzedawać w cenie dużych...
Wszędzie oszuści...

Miałam w tym roku podobnie, już nawet nie pamiętam z czym. Reklamowałam, oddali część kasy.
nicol21 22:09, 03 paź 2024

Niestety, też nie pierwszy raz widzę takie historie. jakby dzielone nie były a tylko wsadzone do wiekszej donicy to ta ziemia aż tak by się nie rozlatywała. korzenie trzymałyby się blisko siebie na wielkości tej mniejszej donicy.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Magara 22:56, 03 paź 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Tak,mam. Zadowolona jestem ale w połączeniu ze sznurkiem przywiązanym do końca tyczki.

Asia, a jakiej wysokości masz?
Zastanawiam się czy warto inwestować w te wyższe - 180 cm, skoro piszesz, że jednak sznurek decydującym elementem jest. Napiszesz coś więcej?

P.S. Na trawach się nie znam, ale jestem za reklamowaniem każdej beznadziejnej sadzonki. Sprzedawcy lecą w kulki, zaczęło się w covidzie, jak bym boom ogrodniczy, ale o covidzie już mało kto pamięta, a praktyki sprzedawców roślin się nie zmieniły
Juzia 09:20, 04 paź 2024

nicol21 napisał(a)
Niestety, też nie pierwszy raz widzę takie historie. jakby dzielone nie były a tylko wsadzone do wiekszej donicy to ta ziemia aż tak by się nie rozlatywała. korzenie trzymałyby się blisko siebie na wielkości tej mniejszej donicy.

Tyż prawda!