Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Makao 20:53, 04 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Tak, myślę, że to największe wyzwanie Ale damy radę, jakieś tetrisy zrobimy i gdzieś to wciśniemy. Twoje bezdomne rośliny są z tych większych? Czy mniejszych?

Mniejszych bo byliny ale za dużo i każda inna co oznacza że muszę poupychać pomiędzy to co jest.
LIDKA 21:24, 04 sty 2025

Asia życze Ci spełnienia planów

Moze zacznij od skrzyń. To szybko sie uda warzywnik ogarnąć.

Ja zamówiłam 9 róż a z doniczek udało mi się prawie wyjść jesienią. ❤️ Ale i tak będe miała co robić.
Kordina 22:58, 04 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)
...Będą trzy skrzynie. Materiał już jest - kantówki drewniane 5x10cm. Skrzynie będą o wymiarach 1,25 x 2,60 x 0,4. Opalane od środka, zastanawiam się nad wyłożeniem dodatkowo folią. Z azewnątrz wymalowane. Bardzo chciałabym zrobić jeszcze skrzynię przytuloną do szklarni, ale wymurowaną z cegły, ale tego nie zakładam na ten sezon...

Asiu pod skrzynki wrzuć siatkę antykretową koniecznie.
Tam gdzie rozłożyłam siatkę widzę górki niewielkie i próby wydostania się na powierzchnię, planuje rozłożyć na całości, gdzie będę poszerzała warzywnik,
Magara 23:04, 04 sty 2025

Rojodziejowa napisał(a)
Wszystkim życzę na ten Nowy Rok zdrowia i poczucia spełnienia!

Ja zaczynam ten rok z postanowieniem noworocznym! Od 1 stycznia zapisuję wydatki ogrodowe

Asia, cudny masz plan
Spróbuj zapisywać atramentem sympatycznym albo najlepiej szyfrem
W Nowy Rok 2026 wejdziesz zdrowsza
Kordina 23:29, 04 sty 2025

Ha, ha, Magarku pełna konspiracja, atrament sympatyczny najlepszy
Rojodziejowa 00:36, 05 sty 2025

Makao napisał(a)

Mniejszych bo byliny ale za dużo i każda inna co oznacza że muszę poupychać pomiędzy to co jest.

A to jak mniejszych, to tym bardziej dasz radę
anpi 00:49, 05 sty 2025

Ambitne plany!
Chyba nie chciałabym wiedzieć ile kasy idzie mi w sumie w ogród!
Dziś wydałam 50 zł na trytytki do wiązania traw na przyszły sezon, bo akurat zobaczyłam takie długie.
Rojodziejowa 01:05, 05 sty 2025

LIDKA napisał(a)
Asia życze Ci spełnienia planów

Moze zacznij od skrzyń. To szybko sie uda warzywnik ogarnąć.

Ja zamówiłam 9 róż a z doniczek udało mi się prawie wyjść jesienią. ❤️ Ale i tak będę miała co robić.

Tak, Lidziu, pasowałoby, żeby te skrzynie ogarnąć w pierwszej kolejności. Do tego zatrudnię Eryka Nakupił sobie sprzętów do obróbki drewna, to może jakoś mu to w miarę szybko pójdzie. Tylko robota raczej zewnętrzna, więc pogoda powinna być odpowiednia

No z obsadzaniem to na pewno roboty będziesz mieć co nie miara Ale dasz radę z takim zapałem
Rojodziejowa 01:08, 05 sty 2025

Kordina napisał(a)

Asiu pod skrzynki wrzuć siatkę antykretową koniecznie.
Tam gdzie rozłożyłam siatkę widzę górki niewielkie i próby wydostania się na powierzchnię, planuje rozłożyć na całości, gdzie będę poszerzała warzywnik,

Tak, to muszę zrobić. Zwłaszcza, że ostatnio jakiś kret się sprowadził na ten kawałek pod skrzynie.
Rojodziejowa 01:12, 05 sty 2025

Magara napisał(a)

Asia, cudny masz plan
Spróbuj zapisywać atramentem sympatycznym albo najlepiej szyfrem
W Nowy Rok 2026 wejdziesz zdrowsza

Sympatycznie mogę po prostu, w razie „w”, jeden arkusz z pliku skasować