Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

mrokasia 17:03, 18 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Będzie żonglerka

Rojodziejowa 17:05, 18 kwi 2025

41 krzaczków pomidorów siedzi w ziemi w szklarni. Dwa bakłażany w donicach. Jeszcze trochę do donic pójdzie: kilka karłowych pomidorów i papryki.

Dziś chłodniej więc tulipany jeszcze dychają a narcyzy Thalia zbielały i dalej stoją na baczność
Kordina 17:34, 18 kwi 2025

Lubię żonglerkę Fajne te białe narcyzy, u mnie jakoś wyginęły, tylko kilka sztuk zostało, nie będę dosadzać, co się nie przyjmuje, to nie! Łaski bez
Juzia 20:23, 18 kwi 2025

mrokasia napisał(a)
Piękne liście mają Twoje bergenie!!! O kwiatach nie wspominam .
Co tam będzie na tej powiększonej rabacie?

Właśnie też zauważyłam te liście!
Moje takie pogryzione...
Marcin89 21:29, 18 kwi 2025

Czyli sporo z listy prac zrobiłaś

Podobają mi się te tulipany na cygańskiej i te ze szklarnią na drugim planie

A te kadry z grabami w tle, to po poprustu wow!
LIDKA 21:38, 18 kwi 2025

Makao napisał(a)

I mogę na ubranie nalać?

Asiu sorki za to pytanie u Ciebie. Wyżalić się chciałam i padło na Ciebie. Już kończę.

Szmatke czystą namcz i plamy trzyj .
Rojodziejowa 22:32, 18 kwi 2025

Marcin89 napisał(a)
Czyli sporo z listy prac zrobiłaś

Podobają mi się te tulipany na cygańskiej i te ze szklarnią na drugim planie

A te kadry z grabami w tle, to po poprustu wow!

Oczywiście mniej niż zakładał plan, ale tym razem chęci były, ale pogoda nie współpracowała. Co wyszłam zdejmować darń zaczynało padać. No nic. Nie dziś to kiedy indziej.

Graby i tulipany kłaniają się w podzięce
Magara 22:41, 18 kwi 2025

Rojodziejowa napisał(a)

Myślę, że na jesień spróbuję jakieś cebule w Farmergracy na promocji dorwać.

Ja też doszłam do bandy w sprawie kupowania tulipanów w markecie spożywczym Nigdy więcej. Same pomyłki i niedoróbki. 7 lat sadzenia i wieczne frustracje wiosną. A w tym roku to już apogeum - różowe są znowu czerwone, fioletowe białe, a dollsy - będą żółte

Przeglądałam dziś przez chwilę zupełnie przypadkowe angielskie i holenderskie strony, też pójdę w tą stronę.
Jest drożej, fakt. Ale nie 10 razy drożej I znalazłam też narcyzy, które, po przeliczeniu wyszły 50 groszy za cebulkę
No i policzyłam koszta. Od sierpnia przy każdych zakupach spożywczych dorzucałam torebeczkę albo dwie albo trzy. A jak się to wszystko zliczy i pomnoży przez wiosenne wkurzenie - to marny interes

Asia te białe narcyzy cudne
Rojodziejowa 22:43, 18 kwi 2025

Stan szklarni na 18.04.

Dodatkowo donice
Rojodziejowa 22:49, 18 kwi 2025

Magara napisał(a)

Ja też doszłam do bandy w sprawie kupowania tulipanów w markecie spożywczym Nigdy więcej. Same pomyłki i niedoróbki. 7 lat sadzenia i wieczne frustracje wiosną. A w tym roku to już apogeum - różowe są znowu czerwone, fioletowe białe, a dollsy - będą żółte

Przeglądałam dziś przez chwilę zupełnie przypadkowe angielskie i holenderskie strony, też pójdę w tą stronę.
Jest drożej, fakt. Ale nie 10 razy drożej I znalazłam też narcyzy, które, po przeliczeniu wyszły 50 groszy za cebulkę
No i policzyłam koszta. Od sierpnia przy każdych zakupach spożywczych dorzucałam torebeczkę albo dwie albo trzy. A jak się to wszystko zliczy i pomnoży przez wiosenne wkurzenie - to marny interes

Asia te białe narcyzy cudne

To Thalia. Mam nadzieję, że będą powtarzać. U niektórych się mnożą, ale na takie szczęście to nie liczę Nie przy mojej glebie Choć akurat w tym miejscu gmerałam sporo razy i za każdym razem jakiś dodatek rozluźniający był.

Ja już mam na spisie kilka odmian, ale czy je dorwę, to nie wiem: Sarah, Ferncourt Jewel, Geneve.

Jakby faktycznie policzyć, to więcej strat i te z pewnych źródeł tak jak piszesz nie wyjdą drożej, zwłaszcza, gdy się te pomyłki z ogrodu eksmituje