Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Aggaa 08:35, 09 wrz 2021

śliczne zdjęcia wrzuciłeś, kocham rozplenica❤️
MartaCho 08:38, 09 wrz 2021

O tak! Ja też kocham rozplenice, zwłaszcza właśnie jak prześwituje przez nie słońce- są przeurocze.

Rozpierduchy nie zazdroszczę, ale potem to już będzie tylko pięknie!
Myślę, że antracyt to stanowczo lepszy pomysł niż biel.
Kostka będzie ułożona w jodełkę, czy jednak nie?

A na skarpie to suchodrzew rośnie, prawda?
April 08:47, 09 wrz 2021

Nieźle się dzieje Mocno kibicuję. Bardzo lubię murki, jak się z nich zwiesza trawka lub inna tojeść, lub obrośnięte rozchodnikami i innymi zdarniaczami.
Tulipanów już nie kupuję od dwóch lat. Nie mam na to siły. Za to kupiłam korony cesarskie i będę testować czy na tą rabatkę z koronami wlezie kret czy jednak odstraszają
Wiaan 08:53, 09 wrz 2021

Wcale się nie dziwię, że lubisz patrzeć w tą stronę wspaniale wyglądają rozplenice w promieniach słońca i jaki ładny trawnik
Rojodziejowa 09:00, 09 wrz 2021

Aggaa dzięki. Trudno ich nie lubić. Chociaż muszę też powiedzieć, że cieszę się, że kwitną dopiero teraz wcześniej, gdy ogród wygląda trochę inaczej i np. kwitną obok nich róże to kotki to byłoby dla mnie za dużo.

MartaCho kostka jodełkowa jest ciężka do dostania, bo chyba ze względu na dużą liczbę reklamacji ja wycofali z produkcji. No przynajmniej w bliższej nam fabryce. Format jednak trudny, zwłaszcza na nierównościach.

Po poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na bardzo prostą kostkę - Urbanit. Jak ułożona to jeszcze nie wiem dokładnie, bo pasowałoby jednak jakoś zróżnicować chociaż sposób układania, skoro jest jedna na powierzchni ponad 350 metrów.
W tym formacie podoba mi się najbardziej ułożona tak
Ale to jest prawie niewykonalne ułożyć ją tak równo na dużej powierzchni. Nierówności kostek łatwiej ukryć, kiedy układa się je inaczej.

Tak, na skarpie jest m.in. suchodrzew. Zapuszczony strasznie. Miałam go przycinać już dawno.
Rojodziejowa 09:04, 09 wrz 2021

April napisał(a)
Nieźle się dzieje Mocno kibicuję. Bardzo lubię murki, jak się z nich zwiesza trawka lub inna tojeść, lub obrośnięte rozchodnikami i innymi zdarniaczami.
Tulipanów już nie kupuję od dwóch lat. Nie mam na to siły. Za to kupiłam korony cesarskie i będę testować czy na tą rabatkę z koronami wlezie kret czy jednak odstraszają

Doping się przyda bardzo
Właśnie bardzo by mi pasowało jakby coś z tego murku spływało…

Z tulipanami podejmuje drugą próbę. Przez najbliższe dwa/ trzy lata już nie planuję ich więcej kupować, zwłaszcza jeżeli się na wiosnę nie popiszą. Jak wyginą to też mnie zniechęcą do siebie, więc to okres próbny
Rojodziejowa 09:08, 09 wrz 2021

Wiaan napisał(a)
Wcale się nie dziwię, że lubisz patrzeć w tą stronę wspaniale wyglądają rozplenice w promieniach słońca i jaki ładny trawnik

Teraz jest w fajny, ale ze dwa tygodnie temu miałam na nim regularną różową plamistość - wyglądało jakby ktoś porozrzucał porwaną drobno różową watę . Myślę, że jej teraz po prostu nie widać, jak trawa ociupinkę odrosła. Muszę się doszkolić, czy jest jakiś skuteczny sposób na walkę z tym dziadostwem, żeby w przyszłym roku temu zapobiec.
Kasia1980 09:31, 09 wrz 2021

Chyba mamy wspólną cechę , pomysł - 1,2,3 i już realizacja. Idziecie jak burza.
Judith 09:50, 09 wrz 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Zdjęcia rozpierduchy? no chyba to nic ciekawego. Bajzel wszędzie

Zdjecia rozpierduchy zawsze fajne są . I musza być, żeby potem można było ładne biforaftery robić .

Rozplenice piękne. Mam kilka odmian, a kilka dni temu kupiłam little bunny - sama słodycz, jak sama nazwa wskazuje .
Rojodziejowa 12:09, 09 wrz 2021

Kasia1980 napisał(a)

Chyba mamy wspólną cechę , pomysł - 1,2,3 i już realizacja. Idziecie jak burza.

No z tą realizacją to różnie bywa Fachowcy teraz mają terminy odległe i zazwyczaj ruchome. Gdyby przyszli zgodnie z planem murki by już mnie cieszyły w sierpniu