Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną

Wiaan 18:48, 09 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)

A w temacie bratkowym…
Wybyłam dziś ciut dalej do CO w poszukiwaniu Caradonny, znalazłam tylko dzwonki brzoskwiniolistne ale zauroczył mnie takie widok:

Asia ta donica pomarańczowa idealna do moich tulipanów, do podstawienia gdzieś blisko dla podbicia koloru Unie takich nie ma
Rojodziejowa 19:04, 09 maj 2022

tulucy napisał(a)
Nie znam tej masy. Poszukam sobie. Bo ja to zawsze tynkuje tym, czym przekładam. Albo czekoladową robię.

Mój o trawnik się nie martwi w sensie wielkości, tylko żeby mu było w miarę łatwo kosić. A w sensie wielkości trawnika kontra rabaty, to bardziej wyraża troskę o moje zdrowie i czas: "kiedy Ty to ogarniesz"

Ta masa jak to masy maślane jest twardsza. Tak bardziej trzyma tort po schłodzeniu i można ją ładnie wygładzić

U mnie bywa częściej „znów będziesz na to lać wodę!”
Wiolka5_7 19:07, 09 maj 2022

Joann napisał(a)
A mój M to w ogóle jakiś taki ignorat: ani trawnik ani rabaty go nie interesują, a i pomagać nie pomaga w kopaniu. Muszę złożyć reklamację:0

Mój taki sam,ale w sumie dobrze ,bo mi się nie wtyka jedynie broni drzew, mam zakaz ich cięcia
Anda 19:16, 09 maj 2022

Judith napisał(a)
Ja nie wiem, co faceci mają z tym trawnikiem...
Mój małżonek z kolei chodzi po ogrodzie i zamiast kontemplować piękno rabat, patrzy pod nogi i marudzi pod nosem, jak marnie rośnie trawnik. Albo, jak pięknie rosnie trawnik. Albo, że chwasty się pojawiły. Albo, że "super ten preparat - chwastów już nie ma". Albo, że "patrz, jak się pięknie trawnik zieleni", "no, te deszcze to naprawdę dobrze zrobiły trawnikowi". Albo, że widać, że dobrze ziemię przygotował pod trawnik, bo równo jak na stole. Albo, że pod dębami jest sucho i pustynia się zrobiła zamiast trawnika, więc może coś tam wymyślimy innego - rabatkę albo fontannę. Albo, że nasiona z dosiewek nie kiełkują. Albo, że "hurra, kiełkują". Albo, że pies znów wydarł trawę do gołej ziemi w jakimś miejscu. Albo, że wreszcie przestał wydzierać... I tak w kółeczko... A gdy pytam, czy widział, jak pięknie zakwitły niezapominajki, to mówi, że nie zauważył .

No nie mogę, kulam się ze śmiechu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 19:20, 09 maj 2022

Martka napisał(a)
Aśku, plany rabaty przedłużonej podobają mi się bardzo Biel z fioletem będzie tu świetnie wyglądała. Z czego będzie ta zimozielona kostka? Tortów nie kocham nad życie, ale dekorację tego Twojego pokochałam od pierwszego wejrzenia Sprawdza się: Mniej znaczy więcej Dyskusja o zaangażowaniu męskiej części w trawniki ubawiła mnie. Fenomen jak nic

Cieszę się, że uważacie, że ta koncepcja jest do przyjęcia kostkę zrobię chyba z cisów

A wiesz, że przy tym torcie miałam ochotę na jeszcze mniej? Sam eukaliptus albo lawenda też już by dobrze wyglądały jak dla mnie ale nie wszyscy lubią aż tak minimalistycznie

Rojodziejowa 19:23, 09 maj 2022

Joann napisał(a)
A mój M to w ogóle jakiś taki ignorat: ani trawnik ani rabaty go nie interesują, a i pomagać nie pomaga w kopaniu. Muszę złożyć reklamację:0

Może nadrabia w czym innym
Rojodziejowa 19:27, 09 maj 2022

Wiaan napisał(a)

Bardzo dużo klimatycznych i też nowoczesnych donic było. Te niebieskie też mają niesamowity urok, no ale u siebie nie chcę, u kogoś powzdycham

No to przyjeżdzaj po tą rudą przenocuję Cię jak będzie trzeba
LIDKA 19:34, 09 maj 2022

My ostatnie 3 tyg nic tylko lamentujemy nad zielskiem ktore rosnie szybciej niż nasza wymarzona trawa. Ciepło jest, woda leci a trawnik lipa.

Te rozmowy sa głownie telefoniczne.

Ale jak nalamentowałam na wątku pare dni z rzędu ze trawnik masakra, to zostałam upomniana ze trawnik nie jest taki zly i jeszcze będzie jak dywan i po co robię publiczne lamenty.

I tak oto dowiedziałam się ze M czyta mój wątek.

Takze ten...mam cenzora.
Judith 19:40, 09 maj 2022

Anda napisał(a)

No nie mogę, kulam się ze śmiechu

Małżonek też się kulał, gdy mu przeczytałam, com napisała . A potem stwierdził „no, prawda to” .
Judith 19:40, 09 maj 2022

LIDKA napisał(a)
My ostatnie 3 tyg nic tylko lamentujemy nad zielskiem ktore rosnie szybciej niż nasza wymarzona trawa. Ciepło jest, woda leci a trawnik lipa.

Te rozmowy sa głownie telefoniczne.

Ale jak nalamentowałam na wątku pare dni z rzędu ze trawnik masakra, to zostałam upomniana ze trawnik nie jest taki zly i jeszcze będzie jak dywan i po co robię publiczne lamenty.

I tak oto dowiedziałam się ze M czyta mój wątek.

Takze ten...mam cenzora.

Dobre!