Rojodziejowa
19:42, 26 lip 2022
.jpeg)
No niestety rosną u mnie na części skarpy jałowce, suchodrzewy, irga i trzmielina. Niestety albo i stety, że cokolwiek tą połać już zarosło.
Jakoś łagodnie pasuje przejść w coś lżejszego. Górą myślę, że dam kilka jałowców - jak będziemy zasypywać ziemią murek muszę kilka stamtąd wyprowadzić.
A co do reszty to myślę chwilę i jeszcze chwilę mi z tym zejdzie
Na skarpie ładnie mi rosły przywrotniki i szałwie. Stipy miały zbyt zbitą gliniastą ziemię. Ale problem z nasadzeniami bylin na skarpie jest też taki, że żeby nie było widocznych dziur to trzeba dość gęsto sadzic i takie o wysokości minimum 40cm (przy moim spadku).
No albo skarpowe standardy, ale często szukamy jednak czegoś innego

Jakoś łagodnie pasuje przejść w coś lżejszego. Górą myślę, że dam kilka jałowców - jak będziemy zasypywać ziemią murek muszę kilka stamtąd wyprowadzić.
A co do reszty to myślę chwilę i jeszcze chwilę mi z tym zejdzie

Na skarpie ładnie mi rosły przywrotniki i szałwie. Stipy miały zbyt zbitą gliniastą ziemię. Ale problem z nasadzeniami bylin na skarpie jest też taki, że żeby nie było widocznych dziur to trzeba dość gęsto sadzic i takie o wysokości minimum 40cm (przy moim spadku).
No albo skarpowe standardy, ale często szukamy jednak czegoś innego